tisdag 26 juli 2011

Svettiga sverigedemokrater och andra rasister

I kommentarerna till nyhetssidor och bloggar gör muslimhatarna allt för att ta avstånd från Anders Behring Breivik. Jag har nämnt hur de som är invandringskritiska(som det heter) ofta syns på sidor och kommentarerna följer oftast samma mall, och jag har även nämnt att det är precis samma retorik som de använder som Anders Behring Breivik har använt. Det är kritiken mot multikultur och alla som inte följer deras åsikter blir utmålade som PK, islamkramare eller även kommunister. Man har sett det i flera år, och kommer med stor sannolikhet fortsätta se det.

Man ser just nu hatet mot massmedia, där tidningarna blir utmålade som en fiende som gör allt för att få de stackars sverigedemokratiska sympatisörerna att må dåligt, genom att försöka få det till att de är likadana som Breivik. Men de är inte likadana(visst några kan säkert vara lika extrema) utan det är själva retoriken i sig, och det är åsikterna, ideologin och det kulturrasistiska hatet mot muslimer. Det är skrämmande likt...

En sverigedemokratisk politiker vid namn Erik Hellsborn uttalar sig med att det är grundläggande "massinvandringens" och ”islamiseringens” fel att Breivik begick massmordet. Hellsborn sade sig inte känna varken skam eller någon form av skuld för att han delar Breiviks nationalistiska åsikter, och anser att i ett norskt Norge hade inte tragedin skett...

Jag tror snarare de nationalistiska åsikterna är nationalsocialistiska. Ännu en sverigedemokrat som försäger sig helt enkelt. Man får se om han blir utsparkad ur partiet eller inte.


Jag vill nämna socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt också, han kallade dådet för en attack mot hjärtat av socialdemokratin, det ska han ha stor respekt för anser jag. Det är en politisk attack, oavsett hur Sverigedemokraterna och andra vill få det till att inte vara det.


Förresten har polisen skrivit ned antalet döda på Utøya till 68. Det är en liten tröst, jag hoppas det kan bli nedskriver ytterligare. Men det är fortfarande flera som saknas och det är flera skadade.

Ta även en titt på den här bloggen: http://utoyahelvette.blogg.no/ den som skriver där är en tjej som överlevde Breiviks attack mot ön.

http://www.aftonbladet.se/ledare/article13376494.ab
http://www.aftonbladet.se/kultur/article13375610.ab
http://www.aftonbladet.se/debatt/article13368123.ab
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-politiker-delar-breiviks-asikter_6348264.svd
http://www.dn.se/nyheter/varlden/populister-trangda-efter-attentaten

söndag 24 juli 2011

Polis i Oslo gör ett tillslag


"Polisen bekräftar att det pågår en väpnad insats i Oslo.
Bombtekniker är på en avspärrad tomt i östra Oslo.
Enligt polisen är insatsen kopplad till utredningen av fredagens terrordåd i Norge."


Polisen ska ha gjort ett tillslag mot en adress i Oslo där de senare har hämtat ut flera personer och radat upp dem mot en vägg. Polisen har spärrat av området och genomsöker flera containrar som finns på platsen och en bombgrupp finns på platsen.

Mer om det här och här.

Igår kom det fram att mördaren Anders Behring Breivik skickat iväg ett dokument flera Sannfinländare(högerpopulistiskt och främlingsfientligt parti i Finland) på 1500 sidor med titeln ”2083 – A European Declaration of Independence”. Dokumentet är väldigt kulturrasistiskt mot muslimer och nationalistiskt. Stora delar av dokumenten beskriver hur Frimurarorden ska föra ett VÄRLDSKRIG mot den så kallade "kulturmarxistiska eliten", vad det nu är? Om någon vet vad den "kulturmarxistiska eliten" är så kan den gärna berätta det i kommentarsfältet.

Det skulle behövas en bättre insyn i Frimurarorden och liknande sammanslutningar. Man undrar hur en sådan här person ens kan bli en del av en sådan sammanslutning, och det är inte utan att man funderar på vad för typer som gömmer sig i sådana. Om det finns fler människor i hemliga sammanslutningar som delar hans fundamentalistiskt konservativa fascistiska åsikter, så det ett allvarligt hot mot alla som inte delar dessa åsikter. Om de har ekonomiska resurser och andra resurser att orsaka samma förödelse som han gjorde, så stärks argumenten för ännu mer insyn.

Vi vill väl ha ett öppet samhälle? (även om borgare inte vill att insyn ska råda alltför mycket)

Läs hela hans dokument genom Jinge här.

Jag fick en kommentar som ifrågasatte varför massmordet var just politiskt när det är en enskild galning som gjort det.

En fanatiker och galenpanna visst, men en enskild sjuk man som handlat helt spontant? Nej det går inte att köpa när Breivik har planerat det så länge enligt det nämnda dokumentet han skrev och varit medveten om vad han har gjort. Det är inte som mordet på Anna Lindh, det är som mordet på fackmannen Björn Söderberg men oerhört mycket värre!

En vän beskriver det bra på sin blogg som ni kan hitta här. Han skriver även om hur Sverigedemokraterna har reagerat.

"Ett annat intressant utspel som görs är från Therese Borg (vice ordförande för SD-kvinnor) på debattsidan Newsmill där hon går till attack mot alla som vill plocka ”politiska stilpoäng genom att skuldbelägga hela grupperingar”. Dessutom försöker hon slagkraftigt påvisa sin öppenhet genom att fördöma all radikalism, vilket hon såklart har en poäng i. Men det känns irrelevant här, eftersom hon så blåögt ignorerar det faktum att massakern ute på Utøya skedde mot flertalet vänsterorienterade ungdomar. Det hela skedde också alldeles för välplanerat, vilket hans manifest påvisar också, och systematiskt för att det skulle vara ett sinnesförvirrat attentat. Målen var tydliga och välinriktade. Men när SD inte kan skylla på muslimer och elda på med sin fientliga politik försöker de istället hålla god min och låtsas stå för en öppenhet de egentligen inte alls vurmar för. Vilket bara är patetiskt!"


Här har jag samlat intervjuer med vänsterpartiets Ali Esbati. Han var med på ön under skottlossningen och lyckades undkomma.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/svenske-ali-pa-utoya-det-var-overkligt_6342862.svd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13366588.ab
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&hartikel=4614394
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/brottstraff/article13366929.ab

Kolla också hans blogg här.

http://jinge.se/mediekritik/psykisk-sjuka-ska-hittas-i-skolan-igen.htm
http://ulf-vargek.blogspot.com/2011/07/hogerextremismens-ansikte.html
http://www.dn.se/nyheter/varlden/breiviks-manifest-beskriver-attentaten
http://www.dn.se/nyheter/varlden/anders-behring-breivik-erkanner

lördag 23 juli 2011

Attacken ÄR politisk

Nu har vi sett exempel på hur media och politiker försöker få det till att det inte är en politisk attack. Även Norges statsminister talar om att det är nationen som blivit utsatt för attacken, visst det stämmer, men attacken är politisk. Målet var socialdemokrater och ungdomar som engagerar sig för arbetare och rättvisa. Anders Behring Breivik uttalade sig om att internationalister är fiender till nationalismen.

Massmordet är ett stort angrepp mot vänstern och socialdemokrater från en kulturrasistisk och konservativfundamentalistisk extremhöger, det är politiskt i allra högsta grad!

Här är ett exempel på en artikel som inte vill få det till att vara politiskt och här är ett annat exempel som säger emot detta. Känner ni igen retoriken från Breiviks sida i den senare artikeln?

Förresten visade det sig att mördaren Anders Behring Breivik var uttalad antirasist, men det ska man ta med en nypa salt.

I förra inläggets kommentarer dök det upp en nazist som är medlem i Svenskarnas Parti, som länkade till en sida där deras parti försöker få det till att han minsann inte är en nationalist som de själva är. Jag antar att det är för att han inte utgår efter en rasistisk rasbiologi, utan enbart(till viss del) kulturell rasism. Då han var pro-israel så är det självklart att dessa nazister inte vill bli förknippade med honom. Högerextrema är Svenskarnas Parti, liksom Anders Behring Breivik även är, men som skriver till viss del på olika sätt, även om väldigt många likheter finns. Den kulturella konservatismen genomsyrar alla dessa partiet och organisationer.


Bo Inge Andersson som är utrikeskommentator på SVT uttalade sig med att han först tillhörde de som började tala om att någon muslimsk organisation låg bakom dådet. Men att han självfallet hade fel. Han skriver om att de åsikter som mördaren hade stämmer in på partier ute i Europa(även Sverige) som kallar sig "muslimkritiska" eller "invandringskritiska" som jag skulle tillägga. Sverigedemokraterna är i grunden från denna yttersta rasistiska högern, och använder samma retorik som de andra "muslimkritiska" partierna och organisationerna.

Bo Inge Andersson skriver även om att en ny hotbild har fötts och att en ny debatt kommer. Visst en ny debatt kommer det bli, som kommer vara vänstern och socialister till fördel om inte borgarnas propagandamegafoner lyckas med att vinkla dådet till att vara ickepolitiskt.

Vänstern och socialister har varit konstanta mål från högerextrema grupper genom många år. Så hotbilden är absolut inte ny.

Förresten så grep de en knivbeväpnad man under en presskonferens tidigare idag. Han sade sig vara medlem i AUF och bar kniv bara för att skydda sig. Det blev tyst om det så det kanske bara var en galenpanna som inte hade något med sprängningen eller skjutandet att göra.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/politiken-behover-inte-ha-varit-avgorande
http://www.dn.se/nyheter/varlden/forstod-inte-att-han-filmade-mordaren
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/brottstraff/article13366500.ab
http://jinge.se/mediekritik/norska-schibsted-sprider-islamofobi.htm
http://markusmattila.wordpress.com/2011/07/23/bestortning-fortvivlan-och-fortsatt-kampvilja/
http://touchedbydreams.wordpress.com/2011/07/23/internet-skapar-garningsmannaprofil/
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13366071.ab
http://www.aftonbladet.se/ledare/article13364883.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/analys/wolfganghansson/article13365310.ab

Högerextrem terrorism i Norge


Tidigare ikväll blev Norge utsatt för ett terroristattentat. En bomb gick av vid regeringsbyggnaden i Oslo, med resultatet av många skadade och minst 7 dödsoffer.

Men det är inte allt. 2 timmar efter bombdådet, så kom det larm om att en person utklädd till polis hade börjat skjuta på ön Utøya 38 kilometer nordväst om Oslo. På ön hade det socialdemokratiska ungdomsförbundet(motsvarar SSU här) sitt sommarläger. Det har kommit fram att minst 10 ungdomar har blivit mördade på ön. Vänsterpartiets Ali Esbati var även på ön, och klarade sig.

Ungdomar flydde från ön genom att hoppa i vattnet, ett flertal skrev på twitter om hur någon sköt mot dem och att de gömde sig.

Norges statsminister Jens Stoltenberg kan ha varit ett troligt mål.

Diskussionerna på ett visst forum som jag inte nämner handlade om att det var jihadister, eller någon islamistisk terrorgrupp som hade begått dådet. Så klart var det många rasistiska ord som präglade diskussionen om vad som hade hänt och om vem som var skyldig.

På nyheterna på SVT läste jag även om att en terrorgrupp tagit på sig dådet, men det var jag skeptisk till redan från början.

Gärningsmannen visade sig vara en vit nationalist vid namn Anders Behring Breivik, 32 med härkomst från Norge...

Det har kommit fram uppgifter om att han varit aktiv i Fremskrittspartiet, som motsvarar mer eller mindre Sverigedemokraterna här.

Han har även varit aktiv på islamkritiska nätverk på internet och kommenterat nyhetsartiklar och uttryckt kritik mot tidningarna för att inte själva komma med kritik mot islam.

Låter det bekant?

Vi ser många av dessa smygrasister här i Sverige, som skriver på diverse sidor om invandring. De kallar sig invandringskritiska men det urartar i själva verket i ren rasism. De är rättshaverister som tror på att Sverigedemokraterna, eller om de är ännu mer rasistiska, Svenskarnas Parti och liknande har alla svar. Det är inte konstigt att det har skett flera interna stridigheter inom dessa organisationer.

Dessa människor sitter och skriver massor med rasistiska kommentarer på bland annat youtube. Aftonbladet och de stora mediasidorna blir även sönderbombade med kommentarer om att de är så PK och inte vågar kritisera invandring.

Det är precis samma sak, precis samma människor. Det är ett mirakel att vi inte har sett samma sak hända i Sverige.

Det har visat sig senare att sprängladdningar har blivit funna på ön, man vill inte ens fundera på vad för ytterligare förödelse som kunde ha blivit orsakat om de också hade exploderat!


Jag vill skänka en varm tanke åt våra mördade norska kamrater, och ni som överlevde attentatet ska veta att ni har stöd av kamrater över hela världen!http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10080610
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13363726.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13364676.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13364746.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13364529.ab
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article13364789.ab
http://www.aftonbladet.se/incoming/article13363886.ab
http://www.dn.se/nyheter/varlden/polisen-ser-samband-mellan-daden