tisdag 31 maj 2011

Tyskland avvecklar kärnkraft

År 2022 ska kärnkraften i Tyskland vara avvecklad.

"Alla Tysklands 17 kärnreaktorer ska tas ur bruk till år 2021 och de åtta reaktorer som tillfälligt stoppades efter katastrofen i japanska Fukushima ska stängas för gott. Det kom partierna i den tyska regeringskoalitionen överens om efter en maratonsittning på förbundskanslerns kontor i natt. Oppositionen har informerats om beslutet."

Det är en stor grej och jag tror att andra länder kommer ta efter Tyskland. Länderna kanske inte bestämmer sig så snabbt med att de också ska avveckla den, men det kan vända en opinion som är för kärnkraft. När ett sådant stort land i EU som Tyskland bestämmer sig för det, då kan andra haka på.

Kritiker har sagt att Tysklands förbundskansler Angela Merkel agerar populist i och med att många anti-kärnkraftsdemonstrationer har hållits runt om i världen, självklart så även i Tyskland.

Det tog inte lång tid innan diskussionen handlade om att det kommer bli dyrare för oss i Sverige.

Vår svenska miljöminister Andreas Carlgren klagar så klart. Han uttalar sig med att tyskarna är årtalsfixerade och pekar på att Sverige just släppte sin "årtalsfixering". Man skulle kunna tro att en miljöminister skulle se det här som ett föredöme att ta efter, men inte Carlgren inte.

"Förra veckan beslutade den schweiziska regeringen att fasa ut kärnkraften till 2034. Samtidigt har planerna för att ­bygga kärnkraftverk i Italien stoppats. Likaså i Thailand. I Sverige sitter däremot en centerpartistisk miljöminister och beklagar den tyska avvecklingen."

Så, den ska vara avvecklad 2022, men kommer den att vara det då? Den som lever får se.

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/miljo/article13106190.ab
http://www.svd.se/naringsliv/tysk-karnkraft-avvecklad-till-2022_6206231.svd
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4529922
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinekielos/article13106177.ab

fredag 27 maj 2011

En folkpartist hylllar nazister?

Enligt Alexandra Birk som är med i Folkpartiet så får Vänsterpartiet och Ung Vänster smaka på sin egen medicin när de blir påhoppade av nazister.

När Vänsterpartiet och Ung Vänster hade en manifestation i Sundbyberg i lördags, så blev de påhoppade av nazistiska Svenska Motståndsrörelsen. De slet banderoller ur nävarna på de som hade demonstrationen, försökte sno en mobiltelefon och puttade omkull en tjej som skadade sig.

Vänsterpartiet och Ung Vänster är alltså våldsamma enligt Alexandra Birk. Den våldsamma vänstern finns inte inom dessa organisationer, utan i organisationer som är ännu mer till vänster om dessa två. Men det är väl inte intressant att veta för den här damen? Hon kör ju samma retorik som när sverigedemokrater eller diverse medlemmar från vit makt organisationer drar all vänster över en kam och kallar alla för våldsvänster.

Alexandra Birk kanske också tycker det här är händelser där människor har fått smaka på sin egen medicin?

27 mars 2008:
En 32- årig man som varit medlem i Nationaldemokraterna hugger ihjäl
sin flickvän och styvdotter i Surahammar. Han döms till livstids fängelse.

17 juni 2007:
En 55-årig man i Upplands Väsby misshandlas till döds. Två pojkar, med kopplingar till Nationalsocialistisk front, döms till ungdomstjänst.

15 januari 2005:
En 15-årig pojke luras till muslimska kyrkogården i Stockholm där han blir ihjälslagen för att gärningsmannen tror att 15-åringen är homosexuell.

28 febrari 2004:
En 38- årig man med hakkors tatuerat på bröstet hugger ihjäl en tidigare kamrat i Växjö.
Mannen döms till tre års fängelse för grov misshandel och vållande till annans död.

2 februari 2004:
En 46-årig man blir ihjälskjuten, inrullad i en matta och dumpad utanför Göteborg. En 43-årig man med bakgrund i Nordiska rikspartiet döms till livstids fängelse. Samme man dömdes 1985 för ett annat mord.

19 maj 2003:
En psyksjuk 32-årig man, med bakgrund inom skinnskallekretsar, går bärsärkagång vid tunnelbanan i Åkeshov. Lennart Landin, 71, avlider och sju personer skadas.

9 april 2000:
En man dödas med sex knivhugg utanför en krog i Norrköping. Gärningsmannen, en 20-årig man med förflutet inom nazikretsar, döms till rättspsykiatrisk vård.

1 januari 2000:
Salih Uzel, 19, knivhuggs till döds i samband med ett bråk i Skogås. En 25-årig nazist döm till åtta års fängelse för dråp.

12 november 1999:
Fackföreningsmannen Björn Söderberg, 41, skjuts till döds i Sätra utanför Stockholm. Två aktiva nazister, 22 och 23 år, döms till 11 års fängelse.

28 maj 1999:
Poliserna Olov Borén och Robert Karlström skjuts till döds av tre nazistiska bankrånare – Jackie Arklöv, Tony Olsson och Andreas Axelsson. Alla tre döms till livstids fängelse.

16 augusti 1995:
John Hron, 14, misshandlas svårt av fyra tonåringar vid Kode utanför Kungälv. Gänget slänger sedan John i vattnet där han drunknar. Två av tonåringarna döms till fem respektive sex års fängelse.

9 september 1995:
En 16-årig skinnskalle hugger ihjäl flyktingen Gerard Gbeyo i Klippan. 16-åringen döms
sen för grovt vållande till annans död.

11 mars 1995:
Hockeyspelaren Peter Karlsson mördas av en 19-årig man med koppling till nazistiska Riksfronten. Nazisten tror att Peter Karlsson är bög. Straffet blir åtta års fängelse.

1 september 1994:
En 59-årig lärare huggs ihjäl i sitt hem med 26 knivhugg. En 28-årig man med lång bakgrund inom nazistkretsar döms till sex års fängelse.

14 augusti 1992:
Två nazister, 20 och 21 år, överfaller och misshandlar en man i Linköping till döds. De döms till tre respektive fyra års fängelse för grovt vållande till annans död.

12 augusti 1990:
En man knivhuggs till döds efter att ha följt efter två skinnskallar som hotat folk utanför gayklubben Touch i Göteborg. Mördaren, en 18-årig man, gick sedan med i Nationalsocialistisk front.

20 juni 1986:
Ronny Landin, 21, misshandlas till döds av ett gäng skinnskallar vid Nickstabadet
utanför Stockholm. I gänget fanns Klas Lund – i dag ledare för Svenska motståndsrörelsen.

15 januari 1986:
En vapenfixerad 28-årig nazist skjuter ihjäl en 23-årig kvinna och skadar hennes pojkvän i Göteborg. Nazisten döms till rättspsykiatrisk vård.

29 november 1985:
En 62-årig homosexuell man mördas i sitt hem av en 20-årig nazist från Nordiska rikspartiet. Nazisten döms till rättspsykiatrisk vård. 2004 döms han för ett nytt mord.

31 juli 1983:
En 20-årig nazist med ett hakkors tatuerat på huvudet hugger ihjäl en 35-årig man i Eskilstuna. 20-åringen döms till rättspsykiatrisk vård.


Det enda mord jag kan komma på så här på rak arm var där någon vänster har varit inblandad, var när en psyksjuk vänsterpartist(sägs det) mördade två kvinnor år 2004. Dock var det inget politiskt motiv bakom morden.

http://www.alliansfrittsverige.nu/2011/05/bjong.html
http://www.expressen.se/1.1377288
http://expo.se/2011/folkpartist-de-fick-smaka-pa-sin-egen-medicin_4082.html

måndag 23 maj 2011

En bok, en författare - Göran Greider

Göran Greider snackar om sin nya bok Ingen kommer undan Palme.

http://urplay.se/163695

Värt att lyssna på!

torsdag 19 maj 2011

F! eller SD... eller M?

Jag såg en borgare som försökte skämta(antar jag), så då ville jag också skämta lite.

Feministiskt initiativ Sverigedemokraterna Moderaterna vill att samhället betalar av en skuld:
Ni kvinnor svenskar arbetare som är pensionärer har levt hela ert yrkesverksamma liv i ett djupt ojämställt samhälle. Ni har fått betala ett högt pris I form av lägre lön, deltidsanställningar och år utanför arbetsmarknaden. Vinnare har inte bara männen muslimer Svenskt näringsliv varit, utan även arbetsgivare, barn, gamla och sjuka. Era obetalda insatser med hem, barn, gamla och sjuka har varit en förutsättning för hela samhällets funktion. Det är inte mer än rätt att vi alla hjälps åt att betala tillbaka en liten del av samhällets skuld.

Feministiskt initiativ Sverigedemokraterna Moderaterna vill inte att historien av könsförtryck svenskfientlighet arbetares kamp för deras rättigheter ska upprepas för döttrar svenska barn evigt. I dag tjänar kvinnor svenskar kapitalister 84 procent av mäns muslimers arbetares löner, en siffra som varit i princip oförändrad sedan 1980-talets början. Längre tillbaka värre än så. Facken erkänner att de inte klarar det och välkomnar en politisk lösning. F! SD M är det enda parti som erbjuder ett konkret förslag för att kvinnor svenskar rika ska bli ekonomiskt självständiga.

Alla måste ha tid för omsorgsarbete och kunna vara yrkesarbetande. Kvinnor Svenskar vi i överklassen kan inte fortsätta att betala omsorgen med deltidstjänster, lägre lön och utslitna kroppar. Det är ett samhällsansvar, inte kvinnors svenskars rikas ansvar.

tisdag 17 maj 2011

Vårt grisiga hav
Så lyder namnet på en dokumentär som visades nyligen på SVT. Se den här.

Dokumentären visar hur Östersjön har på vissa ställen blivit helt förstörd. Sjön blir övergödd och djurlivet dör ut. Köttkonsumtionen är som de flesta vet ett stort hot mot miljön, ändå ökar konsumtionen av kött. Uppfödandet är boskap är något som skapat ett stort miljöhot, men det är kontroversiellt att vilja minska på det.

Att mindre kött, och äta mer grönsaker var vad forskaren Seppo Knuuttila föreslog. Något som låter självklart.

Själv har jag sedan en tid tillbaka börjat äta mer vegetariskt och mer sallad än vad jag någonsin har gjort tidigare.

Myndigheterna i Polen vill inte ha hårdare regler för gödselhantering, då de anser att det blir dyrare för de som köper kött. Men är det inte vad vi är ute efter? Dyrare kött ger säkert en liten minskning av köttkonsumtion, men samtidigt tror jag att det inte kommer att minska alltför mycket.

Den här kapitalismen skördar förstör djurlivet ute i naturen, allt för det stora företagens vinning. Smithfield som har grisfarmar har hotat människor i en närliggande by, så de inte ska våga uttala sig. Det som de har hotat med är stämning.

Det är pengarna som styr, och företagarna kommer inte att ändra på sig. Man ser samma sak överallt, men främst är det de stora företagen med säte i västvärlden som är de största bovarna i det här dramat.

Det är ett så kallat "påhittat problem" säger en styrelseordförande vid en äggfabrik i Ryssland.

Jag är emot en överstatlighet från EU, men här tror jag att det behövs, för människors, djurs, havens och naturens skull.

http://www.fokus.se/2011/05/kottsuget-fyller-badet-med-godsel/
http://www.lantbruk.com/polen-eus-nya-grismecka/2011-05-15/

lördag 14 maj 2011

Den 14 maj 1931Här vilar en svensk arbetare.
Stupad i fredstid.
Vapenlös, värnlös.
Arkebuserad av okända kulor.
Brottet var hunger.
Glöm honom aldrig.

måndag 9 maj 2011

Jo Usama Bin Ladin är väl död?

Jag såg på Uppdrag Granskning och Debatt. UG handlade om Fas 3, Debatt fortsatte på samma spår men hade även en diskussion om USA och Bin Ladin.

En svensk-amerikan satt där i Debatt och var helt fascinerad över hur amerikaner firade på gator och torg, samt tyckte hon att det var fascinerande(i positiv mening) hur Obama lagt ned så mycket tid för att hitta Bin Ladin.

Tid och pengar.

"Två amerikanska journalister i tidskriften National Journal har räknat ut att det kostade USA 18,75 biljoner kronor att fånga Usama bin Ladin."

Barack Obama tycker förresten att alla människor som anser att Bin Ladin skulle ha blivit gripen och dömd, är helt enkelt dumma i huvudet.

"Han ifrågasätter alla som tvivlar på om Bin Ladin förtjänade att dö eller inte.
– Den som ifrågasätter om hjärnan bakom terrorism förtjänade sitt öde behöver få sitt huvud undersökt, säger Obama."


Med i Debatt var Per Gahrton som är en av mina favoritpolitiker, och han undrade över varför de inte arresterade Bin Ladin, så som de gjorde med Sadam Hussein och Slobodan Milošević. och att allt tydde på att USA:s styrkor hade kunnat göra detsamma den här gången.

En bra fråga, men det kan ju även vara svårt när det blir skottlossning att arrestera något. Men, det har sagts att Bin Ladin själv var obeväpnad, fast att andra runt honom var de som sköt. Det har även sagts att Bin Ladin sköts två gånger.

Barack Obamas stöd i opinionen har också ökat. Något som jag gissade på att det skulle i mitt förra inlägg om Bin Ladins död.

Jag antar att det kommer att komma fram ännu mer information om det här, samt ännu fler teorier. Det är bara att vänta och se.Så till Fas 3 som togs som skrivet upp både i UG och Debatt. Det har visat sig att det är ett så kallat vuxendagis, där Fas 3:are ska måla om stolar som redan är nymålade, eller kanske virka utan att ens ha garn. En berättade om att de skulle göra grupper på Facebook...

Chefen(?) för arbetsförmedlingen stod och såg mest ut som att hon rabblade upp ett osynligt manus framför ögonen när hon blev utfrågad av en reporter.

Josefin Brink var där och frågade hur sjutton man kan skära ned 38 tusen platser på Komvux, istället för att lägga pengar på utbildning istället för utförsäkringar och Fas 3.

Ta lån för att utbilda sig var en arbetsgivares svar i princip på det... ja jag hittar inte på.

Jag älskar en man som satt och rådissade Fas 3 och dess förespråkare, han kallade det helt enkelt skit och som svar på tal från en jobbcoach som snackade om att man får ett nätverk när man är i Fas 3, så svarade han och undrade om vad det egentligen är för nätverk man får? Han sa att det nätverk man får är andra arbetslösa, och jobbcoacher som är före detta arbetslösa.

Moderaten som var där sa att jobben kommer. Ja det är väl bara att vänta och se? Men hon kanske menar Fas 3 "jobben", för snart kommer ännu fler människor hamna i det.

Hela borgarnas idé med faser hit och dit, och speciellt Fas 3 först och främst är inget annat än ett bidrag. Ett bidrag till arbetsgivare som får flera tusen för att "sysselsätta" Fas 3:are.

Jag skulle kunna ordna upp ett företag och ta emot folk i Fas 3, och låta dem bygga Lego, för att på så sätt testa legobitar och så får jag samtidigt ett bidrag för att ha dem i sysselsättning.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/binladin/article12971759.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/binladin/article12976074.ab
http://www.expressen.se/nyheter/1.2428951/usama-bin-ladins-svarmor-dog-av-sorg
http://tv.expressen.se/nyheter/utrikes/1.2428798/har-ar-alla-filmer-som-usa-slappt
http://jinge.se/afghanistan/site-institute-bekraftar-bin-ladens-dod.htm
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/bin-ladin-obevapnad_6136849.svd

tisdag 3 maj 2011

Utförsäkringar The Game

Hur många kan du utförsäkra? Akta dig för journalister och demonstranter!

http://svt.se/2.145291/

Usama Bin Ladin död?

Tidigt igår morse gick USA:s president Barack Obama ut i tv och höll ett tal. Han sa att Usama Bin Ladin har blivit dödad i en attack mot ett hus utanför Islamabad. Navy Seals styrkor gick in och sköt ihjäl alla som var där inne. Målet var att döda Bin Ladin.

Hans kropp blev begravd till havs i indiska oceanen för att inte människor ska vallfärda till hans grav. Tydligen så fick han en begravning enligt muslimsk tradition, där de bland annat la en text från Koranen(?) tillsammans med hans kropp insvept i lakan och sänkt ned i havet med hjälp av tyngder.

USA har sagt sig tänka sig att gå ut med bilder och video på begravningen och Bin Ladins kropp. Men bilderna från dödsskjutningen är för blodiga för att visas?

En fejkad bild har varit en snackis under dagen. Det var i pakistansk media som bilden dök upp, men de drog senare tillbaka den och sade att den var fejk, varför de nu gick ut med den över huvud taget kan man fundera på.

Obamas stöd i USA har svajat, och inte för att vara konspiratoriskt lagd, men det kommer ju väldigt lägligt att först efter att ha bevisat att han är född i USA, så har han även lyckats döda Bin Ladin. Det är ganska otroligt att han skulle ha kunnat ha hållit sig gömd i nästan 11 år...

Jag är skeptisk med tanke på att USA tidigare har fejkat videor med Bin Ladin. De gick in i Irak på falska grunder. Målet i Afghanistan gick till att hitta Bin Ladin, till att "införa demokrati", i Sverige används retoriken att det är för kvinnorna våra soldater är där. Vad USA/CIA har haft mycket fuffens för sig under åren, men det behöver jag inte gå in på nu. Jag är säker på att jag har bloggat om det tidigare också.

På gator i USA så ropar människor USA, Amerika och sjunger nationalsången. Nationalismen i USA kommer att stärkas rejält om det kommer vara helt klart att det är Bin Ladin som har dödats.

Tidningar i USA:

Jag vill egentligen inte vara skeptisk. Men jag är det...


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12963378.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/binladin/article12961886.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/binladin/article12961489.ab
http://jinge.se/mediekritik/usama-dod-njaa.htm
http://jinge.se/mediekritik/usama-bin-laden-dodad-av-us.htm
http://www.expressen.se/nyheter/1.2421698/president-obama-holl-tal-till-nationen
http://www.aftonbladet.se/nyheter/binladin/article12966359.ab
http://svt.se/2.22584/1.2411781/usa-kalla_malet_var_att_doda_bin_ladin
http://www.expressen.se/nyheter/1.2422272/mp-och-v-fel-att-skjuta-bin-ladin

söndag 1 maj 2011

Ha en fin första maj!

Vi kanske inte tågar i samma stad, men vi tågar för samma sak.