tisdag 26 juli 2011

Svettiga sverigedemokrater och andra rasister

I kommentarerna till nyhetssidor och bloggar gör muslimhatarna allt för att ta avstånd från Anders Behring Breivik. Jag har nämnt hur de som är invandringskritiska(som det heter) ofta syns på sidor och kommentarerna följer oftast samma mall, och jag har även nämnt att det är precis samma retorik som de använder som Anders Behring Breivik har använt. Det är kritiken mot multikultur och alla som inte följer deras åsikter blir utmålade som PK, islamkramare eller även kommunister. Man har sett det i flera år, och kommer med stor sannolikhet fortsätta se det.

Man ser just nu hatet mot massmedia, där tidningarna blir utmålade som en fiende som gör allt för att få de stackars sverigedemokratiska sympatisörerna att må dåligt, genom att försöka få det till att de är likadana som Breivik. Men de är inte likadana(visst några kan säkert vara lika extrema) utan det är själva retoriken i sig, och det är åsikterna, ideologin och det kulturrasistiska hatet mot muslimer. Det är skrämmande likt...

En sverigedemokratisk politiker vid namn Erik Hellsborn uttalar sig med att det är grundläggande "massinvandringens" och ”islamiseringens” fel att Breivik begick massmordet. Hellsborn sade sig inte känna varken skam eller någon form av skuld för att han delar Breiviks nationalistiska åsikter, och anser att i ett norskt Norge hade inte tragedin skett...

Jag tror snarare de nationalistiska åsikterna är nationalsocialistiska. Ännu en sverigedemokrat som försäger sig helt enkelt. Man får se om han blir utsparkad ur partiet eller inte.


Jag vill nämna socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt också, han kallade dådet för en attack mot hjärtat av socialdemokratin, det ska han ha stor respekt för anser jag. Det är en politisk attack, oavsett hur Sverigedemokraterna och andra vill få det till att inte vara det.


Förresten har polisen skrivit ned antalet döda på Utøya till 68. Det är en liten tröst, jag hoppas det kan bli nedskriver ytterligare. Men det är fortfarande flera som saknas och det är flera skadade.

Ta även en titt på den här bloggen: http://utoyahelvette.blogg.no/ den som skriver där är en tjej som överlevde Breiviks attack mot ön.

http://www.aftonbladet.se/ledare/article13376494.ab
http://www.aftonbladet.se/kultur/article13375610.ab
http://www.aftonbladet.se/debatt/article13368123.ab
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sd-politiker-delar-breiviks-asikter_6348264.svd
http://www.dn.se/nyheter/varlden/populister-trangda-efter-attentaten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar