söndag 24 juli 2011

Polis i Oslo gör ett tillslag


"Polisen bekräftar att det pågår en väpnad insats i Oslo.
Bombtekniker är på en avspärrad tomt i östra Oslo.
Enligt polisen är insatsen kopplad till utredningen av fredagens terrordåd i Norge."


Polisen ska ha gjort ett tillslag mot en adress i Oslo där de senare har hämtat ut flera personer och radat upp dem mot en vägg. Polisen har spärrat av området och genomsöker flera containrar som finns på platsen och en bombgrupp finns på platsen.

Mer om det här och här.

Igår kom det fram att mördaren Anders Behring Breivik skickat iväg ett dokument flera Sannfinländare(högerpopulistiskt och främlingsfientligt parti i Finland) på 1500 sidor med titeln ”2083 – A European Declaration of Independence”. Dokumentet är väldigt kulturrasistiskt mot muslimer och nationalistiskt. Stora delar av dokumenten beskriver hur Frimurarorden ska föra ett VÄRLDSKRIG mot den så kallade "kulturmarxistiska eliten", vad det nu är? Om någon vet vad den "kulturmarxistiska eliten" är så kan den gärna berätta det i kommentarsfältet.

Det skulle behövas en bättre insyn i Frimurarorden och liknande sammanslutningar. Man undrar hur en sådan här person ens kan bli en del av en sådan sammanslutning, och det är inte utan att man funderar på vad för typer som gömmer sig i sådana. Om det finns fler människor i hemliga sammanslutningar som delar hans fundamentalistiskt konservativa fascistiska åsikter, så det ett allvarligt hot mot alla som inte delar dessa åsikter. Om de har ekonomiska resurser och andra resurser att orsaka samma förödelse som han gjorde, så stärks argumenten för ännu mer insyn.

Vi vill väl ha ett öppet samhälle? (även om borgare inte vill att insyn ska råda alltför mycket)

Läs hela hans dokument genom Jinge här.

Jag fick en kommentar som ifrågasatte varför massmordet var just politiskt när det är en enskild galning som gjort det.

En fanatiker och galenpanna visst, men en enskild sjuk man som handlat helt spontant? Nej det går inte att köpa när Breivik har planerat det så länge enligt det nämnda dokumentet han skrev och varit medveten om vad han har gjort. Det är inte som mordet på Anna Lindh, det är som mordet på fackmannen Björn Söderberg men oerhört mycket värre!

En vän beskriver det bra på sin blogg som ni kan hitta här. Han skriver även om hur Sverigedemokraterna har reagerat.

"Ett annat intressant utspel som görs är från Therese Borg (vice ordförande för SD-kvinnor) på debattsidan Newsmill där hon går till attack mot alla som vill plocka ”politiska stilpoäng genom att skuldbelägga hela grupperingar”. Dessutom försöker hon slagkraftigt påvisa sin öppenhet genom att fördöma all radikalism, vilket hon såklart har en poäng i. Men det känns irrelevant här, eftersom hon så blåögt ignorerar det faktum att massakern ute på Utøya skedde mot flertalet vänsterorienterade ungdomar. Det hela skedde också alldeles för välplanerat, vilket hans manifest påvisar också, och systematiskt för att det skulle vara ett sinnesförvirrat attentat. Målen var tydliga och välinriktade. Men när SD inte kan skylla på muslimer och elda på med sin fientliga politik försöker de istället hålla god min och låtsas stå för en öppenhet de egentligen inte alls vurmar för. Vilket bara är patetiskt!"


Här har jag samlat intervjuer med vänsterpartiets Ali Esbati. Han var med på ön under skottlossningen och lyckades undkomma.

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/svenske-ali-pa-utoya-det-var-overkligt_6342862.svd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13366588.ab
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&hartikel=4614394
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/brottstraff/article13366929.ab

Kolla också hans blogg här.

http://jinge.se/mediekritik/psykisk-sjuka-ska-hittas-i-skolan-igen.htm
http://ulf-vargek.blogspot.com/2011/07/hogerextremismens-ansikte.html
http://www.dn.se/nyheter/varlden/breiviks-manifest-beskriver-attentaten
http://www.dn.se/nyheter/varlden/anders-behring-breivik-erkanner

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Tog bort en kommentar som stank brunt.

    SvaraRadera