fredag 24 december 2010

Infrastrukturministern "Man får ställa sig in på att ha julfirande någon annan dag"

Det var den moderata infrastrukturministerns tips till de resenärer som har fått vänta i sju timmar sittandes inne i ett tåg som har stannat.

All mat är slut på tåget, förutom lite choklad och kaffe.

Även högtalarsystemet är kaputt, så de väntar i ovisshet.

SJ har uttalat sig med att de inte vet när det fungerar igen.

Ett trevligt julfirande, sittandes på ett tåg. Kanske några har en väntande familj där hemma, kanske en familj sitter just på tåget och barnen gråter och vill hem och öppna julklappar.

Elmsäter-Svärd är dock nöjd, och är jätteglad över att Trafikverket och SJ skulle ha en egen presskonferens. Hon säger att tågresan går bra för det allra flesta, ja det är ju sant men jag tror inte riktigt på det, man har läst VARJE DAG om problem i tågtrafiken. Det är många som blir drabbade. Men det är väl lite som moderaternas politik, de som blir drabbade mest ignoreras bara för de "allra flesta" får det bra.

Den store ledaren Fredrik Reinfeldt är inte bara ett proffs på att undvika frågor, han är också ett proffs att välja rena rama clownerna till ministrar.

Vad gör Den store ledaren Fredrik Reinfeldt idag? Han har nog på sig sin stickade jultröja och äter just nu lunch med sin familj, sedan blir det Kalle Anka och barnen öppnar sedan sina paket. Jag undrar om han ens tänker en tanke på de människor som väntar i tåget.

Allt är precis som det ska vara i alliansens(m) Sverige och plånboksröstarna är väl nöjda med sin femhundring de kanske fick.

Trots irritation över borgarnas fasoner orkade jag med ett blogginlägg och att önska er läsare en God Jul.

söndag 19 december 2010

Mysig rasistfamilj

Som ni som läser min blogg sedan starten har märkt, så älskar jag att länka klipp på tokiga amerikaner. Här kommer ännu ett klipp.(Rädda barnen från de där föräldrarna!)

onsdag 15 december 2010

Är Beatrice Ask tokig?

*Blogginlägg skyddat från både Anton Abele och FRA*

För det första såg jag på SVT's Agenda där Beatrice Ask var med för att kommentera självmordsattentatet.

Ask: "Vi vill ju ha ett öppet samhälle"
Programledaren: "Ja vi vill, men verkligheten ser annorlunda ut"
Ask: "Ja men om de goda krafterna förenar sig och står upp för demokrati och frihet, så är det också de som vinner"

Jag är nog inte ensam om att fundera på hur öppet samhälle hon egentligen vill ha. Jag vet inte heller vilka hon som ser som de goda krafterna som står upp för demokrati och frihet är. Men min magkänsla säger mig att hon gärna ser USA som en av de goda krafterna, de som spionerar på demonstranter, startar illegala krig, orsakar kriser med sin ekonomiska politik, låter sjuka som inte har råd att köpa sjukförsäkringar dö och så vidare, vem bryr sig? De är ju en av de goda krafter som står upp för demokrati och frihet, en demokrati och frihet som inte gäller för alla.

När Socialdemokraterna satt i regeringsposition var Ask och hennes gelikar mot FRA, jag citerar från Aftonbladet som har citerat henne:

"Varken Moderaterna eller Centerpartiet hade några problem med att döma ut datalagringen som integritetskränkande så länge Socialdemokraterna satt i regering. På den tiden var justitieminister Beatrice Ask (M) riksdagsledamot och inte minister, och skrev tillsammans med oss andra kritiker att det här direktivet var ”en allvarlig kränkning av den personliga integriteten och de mänskliga rättigheterna” och att det ansågs ”strida mot Europakonventionen”."

När nu Moderaterna sitter i regeringsposition är det andra bullar som gäller:

"Justiteminister Beatrice Ask tycker att det är rimligt att samla informationen och hävdar i Rapport att det kommer att bli "ordning och reda".

– Sådana här uppgifter samlas in och sparas redan i dag. Förslaget handlar i stället om vad man ska ålägga operatörer att spara och på vilka villkor det sparas, enligt ett EU-direktiv, säger hon till SVT. "


Ask försökte förklara dådet med att Sverige är en del av världen, ja det har hon rätt i, det är just det vi är men vi är också en del av ett krig, för krig ÄR vi i.

Rekordmånga strider för svenskarna

"Hittills i år har svenska soldater varit i strid 65 gånger i Afghanistan. Tre svenskar och en av deras tolkar har stupat, medan upp emot 15 motståndare beräknas ha dödats."

Ask sa även att hon inte känner oro för en ökat främlingsfientlighet, för hon anser att den stora majoriteten har en öppenhet och tilltro för att det ligger i vår folksjäl.

Låter fint, men finns den öppenheten i Asks och hennes gelikars folksjälar?

Samtidigt finns det sådana som propagerar för att en öppenhet leder i princip till något som liknar Sovjet, ja ni läste rätt, det är inte ett skämt. Mannen/galenpannan som tycker det heter Richard Swartz och skrev det här i DN.

Ett riktigt mysigt citat från denne man:

"Kan en demokratisk stat överleva utan hemligheter? Svaret måste bli nej. Utan hemligheter kan en stat – lika litet som en familj eller den enskilde – inte existera. Den helt genomskinliga staten är en utopi."

Om man inte kan lita på de som styr landet, varför ska de då styra? Är då min frågeställning.

Det är inte utan att man kan se en skrämmande sammankoppling med det som hände i USA, när deras regering efter 9/11 attackerna kom med nya lagar, likt Patroit Act och hur polisen hade infiltratörer i små grupper, grupper där ingen ens var terrorist eller ens ett hot mot någonting.

Ett exempel på en sådan händelse från dokumentären Fahrenheit 9/11:Så varför skrev jag om detta? Jo för att imorgon ska riksdagen bestämma om vi ska ett steg närmare 1984 eller inte.

"Men enligt André Rickardsson är förslaget, om det blir verklighet, en guldgruva för alla som arbetar med underrättelseverksamhet. Den gör det möjligt för analytiker att dra slutsatser om sexuell läggning, politisk åsikt, religion eller vem du har kontakt med. Kort och gott: Allt."

Låter trevligt va?

För att även ta med någon om attentatet i Stockholm i detta blogginlägg också, så har den döde mannens änkas mormor uttalat sig med att det är änkans fel att han blev extremist. Mormodern skyller alltså på sitt eget barnbarn, som hon säger blev mer radikal efter en resa i Tunisien. Det låter inte helt otroligt att det är så, för i ett förhållande kan den ena ha en väldigt stor effekt på den andre, något jag personligen sett exempel på och det är jag säker på att alla har.

söndag 12 december 2010

Lite mer om dådet

Fredrik Reinfeldt höll tidigare idag en presskonferens där han inte direkt sa alltför mycket, något man förstår då det mest varit massor med spekulationer och fortfarande är inte hela bilden angående händelsen helt klar.

Ett citat:

"Det är viktigt att vi fortsätter att värna om vårt öppna samhälle och inte drar förhastade slutsatser."

Reinfeldt snackade om öppenhet, men den övervakning vi har sett från USA har skett i det dolda, och Moderaterna värgrar fortfarande att redovisa partibidrag, så gäller ju inte öppenhet när de själva vill. Lite som med Folkpartiet och frihetsbegreppet.

Att vi har fått in en kulturrasistiskt parti i riksdagen gör inte att en öppenhet i samhället direkt blir bättre, det blir snarare motsatsen.

Reinfeldt sa även att man inte ska dra förhastade slutsatser, och en reporter frågade vad han tyckte om Carl Bildts twitteruppdatering så svarade Reinfeldt:

"Vi har en mycket närvarande utrikesminister som vi alla vet"

Där visade han åter igen hur bra han är på att inte svara konkret på mer känsliga eller kritiska frågor.

Det vi såg igår är förresten inte det första terrordådet/attentatet i sverige. På rak arm kan jag komma på tre stycken.

Attentatet mot Norrskensflamman, där fem personer dog, två av dem var barn. Då det skedde under tiden det var en häxjakt på kommunister så blev det inte stränga straff.

Attentatet mot Stockholms stadion år 1997. En organisation vid namn "Vi som byggde Sverige", som kom med fler hot, tog på sig dådet. Den nyliberala extremisten Mats Hinze var en del av detta.

RAF's(Även kända som Baader-Meinhof-ligan) Ambassadockupation år 1975 kan nog räknas in i det här också. Fyra människor dog. Två ockupanter och två som blev tagna som gisslan.

Expressen skriver om att en försvarsanställd skickade en varning till en bekant ett par timmar innan dådet.

Aftonbladet fortsätter på detsamma som Expressen och skriver att försvarsmakten kände till hotet. Förvirrat är det, som skrivet tidigare är det mycket spekulationer kring händelsen.

Abd al Haqq Kielan, ordförande i Svensk islamisk samling kommenterar det hela på DN's sida.

"Det kan släppa ut onda krafter. Men det behöver inte bli så. Gårdagens händelser tror jag utfördes av en kille som suttit och byggt upp det här i något slags grubbleriform. Jag hoppas att det var en isolerad galning."

Jinge skriver också om det här, det är alltid mycket läsvärt på hans blogg.

Har vi sett en första glimt av vad som komma skall?

För runt sju timmar sedan sprängde en man sig själv till döds i centrala Stockholm.

Låt den meningen sjunka in ett tag...

Innan explosionen hade mannen skickat en ljudfil till Säpo, där han hade talat hotelser. Mannen talade om allt från Lars Vilks målningar till den svenska truppen i Afghanistan.

En mening löd:

"Nu ska era barn, döttrar och systrar dö lika som våra bröder och systrar och barn dör."

På inspelningen bad han även sin familj om ursäkt för att han ljög för dem, då han inte reste till Mellanöstern för jobb, utan för att föra jihad(kamp).

Är det nu vi har sett ett första tecken på att vi verkligen är med i ett krig? När vi ser konsekvenserna av det ske i vår egen närhet, och inte bilder från "något annat land"? Vår krigsförande regering har satt oss i den här sitsen, och ja Socialdemokraterna har varit med på det hela tiden. Som jag skrev om för ett tag sedan så gick även Miljöpartiet med på en uppgörelse med Alliansen och svek därmed sin gamla linje.

Personligen är jag nedstämd med en oro i min mage. Jag är ledsen för att vi nu ser konsekvenserna av ett krig som inte kan vinnas, ett krig där militanta fundamentalistiska grupper växer starkare för var dag kriget fortsätter, för varje gång USA's trupper mördar civila, för varje gång kvinnor och barn blir mördade finns det en släkting som utkräver hämnd. Frihetskämpar eller terrorister? Religiösa extremister eller människor som helt enkelt fått nog?

De civila dödsoffren är inte få, de är många och så längre civila dör så kommer det inte bli en positiv utveckling.

Att rasister och kulturrasister kommer att använda det här för att propagera ännu mer mot invandring och kulturer från Mellanöstern kommer vara lika självklart som att amen i kyrkan. Den skrämmande utveckling vi har sett med högerextrema krafter och en rumsren rasism kommer inte minskas i och med en sådan här händelse, min gissning är att den kommer att öka, och det är inte en utveckling som kommer att leda till något gott.

Jag är även ledsen för hur den framtida utvecklingen kan se ut i och med det så kallade "kriget mot terrorn", så minskar våra egna rättigheter, då stater, med USA i spetsen spionerar på oskyldiga och hur vår egen högerregering vet om det men håller det bakom stängda dörrar.

Kom ihåg, ju längre krig pågår, så växer hotbilden mot de krigförande.

Vi har sett ett exempel på det nu.

Jag hoppas att vi nu tar hem våra trupper så snabbt det bara går, för att minska risken för att det här sker igen. Vi kan inte vänta till 2014, om högerkrafternas planer är ens att ta hem trupperna då?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8265883.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8265933.ab
http://www.expressen.se/nyheter/1.2250803/man-sprangde-sig-sjalv-i-centrala-stockholm
http://svt.se/2.22620/1.2265935/man_sprangde_sig_sjalv_i_luften_i_stockholm

fredag 10 december 2010

Snökaos/Tågkaos/Privatiseringskaos

Jag såg på ett avsnitt av SVT's Debatt där de diskuterade snökaoset och tågproblemen.

Man kan helt enkelt konstatera att privatiseringen inom kollektivtrafiken inte fungerar.

En man vid namn Jörgen Lundström SEKO som satt i publiken jämförde privatiseringarna med olika aktörer som att ha en bil utan ratt. Han berättade även om hur medlemmarna inom SEKO(gissar jag på) mår, så sa han att man har en yrkesstolthet och vill göra ett bra jobb, men man kan inte göra det då det inte ryms i ens kontrakt och när det är snökaos är man väldigt få som jobbar långa pass. Det är en ren skandal skulle jag säga.

Jörgen Lundström tog även upp att de haft 5 dödsfall i branschen det här året, fyra arbetare och en resenär. Att det har blivit mer farligt har de varnat för till både politiker och utredare, och så vidare som drivit utvecklingen med mer privatisering och det som han kallade marknadsexperimentet, enligt honom är dessa dödsfall rent mord.

Gunnar Malm som är generaldirektör för Trafikverket svarade på det att man måste börja vårda orden i den här typen av diskussion och debatt, ett halvdant försök till att slippa undan att snacka om det och undvek ett riktigt svar och började snacka om att de har en beställarroll där de handlar upp underhåll från flera olika entrepenörer.

Klart han inte ger ett konkret svar. Han är nyanställd och vill säkert inte förlora jobbet på direkten genom att ställa sig på den kritiska sidan.

Vi leker en liten gissningslek där ni ska gissa vem som sagt det här:

"En investering i väg är fyra-fem gånger viktigare än i järnväg. Vi har överinvesterat i järnvägar. Vi måste våga göra en prioritering"


Klicka här för att få reda på vem.

Jag vill även ta tillfället i akt och hålla tummarna för att det går bra för ensamstående Linda Gustafsson, som riskerar att bli hemlös i början av nästa år. Efter artikeln har socialen i Skinnskattebergs kommun tydligen tänkt om, det är bara att hoppas på det bästa.

Protesterar mot bön och blir påhoppade

Ett väldigt hotfullt kliåå där två män vid namn Mitch Kahle och Kevin Hughes protesterar mot att ledamöterna ber en bön under en lagstiftande församling i Hawaii och blir utkastade och påhoppade av säkerhetsvakter. Märk även hur en kvinna protesterar men blir överröstad av flera som skriker Amen.

tisdag 7 december 2010

Julian Assange greps i London


Julian Assange greps idag klockan 10:30. Han överlämnade sig själv till polisen i London. Advokat Claes Borgström säger att Assange ljuger och att Borgström själv inklusive sina klienter inte är inblandade i någon konspiration. Vem vet, det kanske stämmer, Assange kanske utnyttjade dessa kvinnor och krafterna som är ute efter honom såg sin chans att sätta dit honom, jag vill inte spekulera i något men med tanke på allt USA/CIA har varit inblandade i runt om i världen, så skulle det inte komma som en stor chock om allt är en konspiration.

Jag tycker själv att det är konstigt att man blir efterlyst av Interpol för att man är misstänkt för övergrepp.

Om en halvtimme kommer han träda inför rätten och det kommer säkert dyka upp spaltmeter om det här i media. Bara att vänta på fler uppgifter, kanske vi kommer att se fler läckor som en sorts hämnd om Assange blir straffad?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8239509.ab
http://www.dn.se/nyheter/varlden/just-nu-assange-gripen-1.1223040

måndag 6 december 2010

De hemliga telegrammen

För att fortsätta på samma tema som det förra inlägget om läckorna från Wikileaks, så tittade jag på Dokument Inifrån och fann det mycket intressant.

De FBI anställda jag nämnde i tidigare inlägg, ville utöka deras register på misstänkta terrorister. Det land som vill förhindra registreringen, måste vara medveten om konsekvenserna.

Dokumenten visade att amerikanerna själva visste att den allmäna opinionen i Sverige inte tycker det som amerikanerna håller på med är bra och att det är kontroversiellt i och med debatten om FRA. Anna-Karin Svensson på UD var en del av att undangömma det hela. Då under diskussioner med amerikanerna sa att det inte skulle gå att gå ut med det här. Det blev helt enkelt en informell uppgörelse, då de visste att det skulle granskas av riksdagsgrupperna.

Beatrice Ask säger att hon inte känt till detta, trots att det visats sig tydligen vara ett omfattande sammarbete där några av hennes tjänstemän varit inblandade. Kan det vara så att Ask inte känner till det? Kan de bara haft henne som en pjäs i ett spel? Hon verkar inte vilja svara på några frågor alls angående det här.

I programmet tog de även upp hur amerikanerna i George W Bush stab såg på Fredrik Reinfeldts besök, och hur de var nöjda över hur Sveriges nya regering är mer positiva till usa. Även här skedde informella diskussioner i det dolda.

I ett av dokumenten de gick igenom, så visade det sig att Urban Ahlin behövde amerikanernas hjälp att förklara för sina riksdagskollegor varför sverige har soldater i afghanistan. Ahlin föreslog att en afghansk regeringsman skulle komma på besök och berätta om den svenska truppens insatser.

Urban Ahlin kom med förslag på vad den regeringsmannen skulle kunna berätta, och en väldigt lustig sak är att sådant han föreslog, är sådant som man hört bland andra Fredrik Reinfeldt och Jan Björklund tala om i debatter i tv, precis samma saker!

Ahlins förslag var att regeringsmannen kunde tala om hur insatserna gör det möjligt för afhganska flickor att gå i skola, förhindrar att talibaerna tar över igen och förtrycka folket. Jag gissar på att ni känner igen retoriken?

Han föreslog även att regeringsmannen skulle tala om att insatserna förhindrar knarkkungar att ta över landet. Det där är också lustigt, då det visat sig att just att regeringsmän i afhganistans nya regering har kontakter med knarkkungar och som vi vet vid det här laget att opiumhandeln ökat lavinartat i Afghanistan sedan det blev en ny regering.

Ahlin förnekade det hela och ville i princip påstå att det hela är uppdiktat.

Det fanns även dokument där det framföll att amerikaner mer eller mindre kliade Carl Bildts rygg för att hålla honom nöjd, enligt amerikanerna tror sig Bildt ha mer makt än vad han egentligen har och att amerikanerna använder det för att hålla honom nöjd. Högmod går före fall brukar man ju säga. Det är så att det här är en del av spelet att ha Bildt som en USA-marionett, och det kommer inte som någon chocknyhet.

Det är lätt att förespråka demokrati, men det verkar vara svårare att följa det. Många säger att kommunism är en god tanke, men inte går att följa, det visar sig gång på gång ute i världen att man kan säga samma sak om demokrati.

Carl Bildt höll nyss i en presskonferens, han sa att han inte hade inga planer på att läsa några dokument och hade inte som prioritet att läsa gamla amerikanska papper.

Bildt sa även att han inte är en pudel. Trevligt att han som misstänkt för folkrättsbrott och efter att ha blivit mer eller mindre hånad av amerikanska diplomater fortfarande kan skämta lite...Mer läsning bland annat här, här och här.

söndag 5 december 2010

Regeringen lämnade ut information till USA

Wikileaks har nyligen släppt nya dokument. Bland dessa visar det sig att vår regering lämnade ut information till USA. Det var topphemligt och fick absolut inte komma ut enligt dokumenten.

Från Aftonbladet:

"Sverige har under flera år lämnat ut information om svenska medborgare till USA – och kände till USA:s övervakning av svenska medborgare.
Men de svenska myndigheterna har gjort allt för att hålla samarbetet hemligt.
Det framgår av de dokument den amerikanska ambassaden i Stockholm skickat till Washington, och som SVT:s Dokument Inifrån granskat."


Det står även att folk som jobbar för FBI hade rest till Sverige för att träffa Carl Bildt och Beatrice Asks tjänstemän, men de svenska tjänstemännen avböjde och att det skulle fortsätta utan att riksdagen eller vi svenska folket fick veta något.

Att Carl Bilt är en amerikansk hantlangare är inget nytt, så det är inte så förvånandsvärt att han är en del av detta.

Mer om det i kvällens Dokument inifrån som började för en kvart sedan, som kommer att kunnas ses på SVT Play här.

Expressen skriver om att en anonym USA-diplomat säger att situationen efter läckorna är riktigt illa.

Från Expressen:

"Läckorna via Wikileaks – tidigare i år från Afghanistan- och Irakkrigen, nu om USA:s utrikespolitik i stort – har lyckats med det som USA:s fiender i världen bara kan drömma om, att få supermakten på knä. Det erkänner en anonym högt uppsatt USA-diplomat för nyhetsbyrån Reuters.
- På kort sikt är det nästan som att vi har gått omkull. Det är riktigt riktigt illa – det går inte att överskatta, säger diplomaten i Washington.
- Ärligt talat, ingen pratar med oss."


Inte så konstigt...

lördag 4 december 2010

Mer om korruptionen i AfghanistanBland de senaste dokumenten som Wikileaks läckt ut, avslöjas det att Afghanistans vicepresident vid namd Ahmad Zia Massoud landade i Dubai med 360 miljoner kronor i kontanter.

Ahmad Zia Massoud blev gripen av agenter från USA och Förenade arabemiraten, deras uppgift var att förhindra penningtvätt.

Men blev han åtalad för penningtvätt?

Fick han böter eller något annat straff för det?

Nej han fick gå, och det utan att agenterna frågade varifrån pengarna kom.

Från SvD:
"Rapporten, som skickats av ambassadören Karl Eikenberry, beskriver den storskaliga kapitalflykten från Afghanistan, varifrån kontanter ofta flygs ut från Kabul till emiraten.

Kurirer sägs ofta flyga ut pengarna med Pamir Airlines, som ägs av Kabul Bank och inflytelserika afghaner som Mohammad Karzai, bror till president Karzai, och Mohammad Fahim, en tadzjikisk krigsherre.

I en rapport framgår att många framstående privat- och myndighetspersoner har tillgångar, framför allt fastigheter, utanför Afghanistan. Enligt rapporten har de här individerna försökt få med sig så mycket rikedomar som förhållandena tillåter, skriver tidningen."


I dokumentet står det även om hur afghanistans president Hamid Karzai klagar på brittiska trupper och ville hellre ha amerikanska trupper. Skumraskaffärer genomsyrar hela den afghanska regeringen, den regeringen som amerikanarna hjälpte till att tillsätta. Nu kan man även lägga till penningtvätt som en del av korruptionen som den regeringen sysslar med.

Jag önskar att jag kunde snabbspola fram flera år och se vad som händer med de stora mineraltillgångar som finns i Afghanistan, blir det ett land likt Saudiarabien som har väldigt mäktiga vänner tillsammans med USA? Eller blir det ett land som ska utsugas på dessa resurser?

Och kommer vi verkligen att ha lämnat Afghanistan fullt ut år 2014? Jag har förut farat över att vi kommer att se att debatten vrids om till att vi ska stanna med trupper ännu längre.

För ett bra avslut på inlägget kommer här en antikrigs-låt:

onsdag 1 december 2010

En månad full av händelser

Det var ett tag sedan jag skrev senast och mycket har hänt under den tiden, här kommer några urplock från alla händelser.

Det har avslöjats att USA lekte Stasi och har övervakat svenskar i Sverige, och att de även har varit och övervakar andra medborgare i olika länder. USA har bedrivit liknande grejer i åratal, men hur mycket är det som inte har avlöjats?

Ställ dig själv frågan: Är jag det minsta förvånad?

Vi har tågkaos åter igen. Alliansen drog av 700 miljoner från drift och underhåll av järnvägen.

Ställ dig själv frågan: Är jag det minsta förvånad?

Mona Sahlin avgick som partiledare.

Ställ dig själv frågan: Är jag det minsta förvånad?

Miljöpartiet gick emot sin tidigare linje i afghanistanfrågan och gjorde upp med Alliansen och Socialdemokraterna.

Ställ dig själv frågan: Är jag det minsta förvånad?

Att socialdemomkraternas och miljöpartiets högerfalang går med på borgarnas linje och att Miljöpartiet totalt droppar sin gamla ställning som liknande vänsterpartiets, är bara ett stort svek mot de deras väljare som har åsikter som lika gärna skulle kunna göra så att de röstade på Vänsterpartiet. Vänsterpartiet stärker därmed sin position som det enda vänsteralternativ som ställer sig emot kriget.

Miljöpartiet ser Vänsterpartiet som en belastning.

Wikileaks kom med nya läckor och grundaren Julian Assange står nu på en most wanted-lista hos Interpol. Bland annat så avslöjade dokumenten hur Mona Sahlin och Urban Ahlin(som inte skämdes för att säga att han tillhörde högerfalangen) sökte stöd hos USA för att få svenska folket positiva till kriget.

Ställ dig själv frågan: Är jag det minsta förvånad?

Vår kung flyr från frågor rörande innehållet i boken Den motvilliga monarken.

Ställ dig själv frågan: Är jag det minsta förvånad?