onsdag 29 september 2010

Försvarsanställda tvingas till utlandet

"Försvarets anställda har ställts inför ultimatum:
Tacka ja till de nya kraven på utlandstjänstgöring - annars hotar uppsägning. De flesta förefaller säga ja till kravet."


Det är ganska logiskt att de flesta tackar ja, vem vill förlora jobbet?

Detta är något som jag har skrivit lite om förut. Då jag skrev om hur Sten Tolgfors vill att arbetslösa ungdomar ska kunna jobba inom försvaret och detta om hur jag får vibbar från USA där arbetslösa har det så dåligt ställt, så att de inte har något annat val än att bli soldater.

Är det nu vi ser beviset på hur vårt försvar har blivit arbetare att hunsas med, likt en arbetare inom valfritt yrke som får krav på sig, utan att kunna framföra egen kritik? Gör som vi säger, eller få sparken. Jag undrar vad som händer om de anställda inom försvaret kräver högre lön? Ska de likt nämda arbetare också få sparken, bara för att det finns massor med andra som är redo att ta platsen utan att komma med samma krav?

"Lars Fresker är mycket kritisk till hur saken har hanterats av Försvarsmakten och tycker att den allvarligaste biten är att medlemmarna inte vet vad de skriver på.

-Detaljer kring hur ofta man ska resa ut och eventuella undantag gällande småbarn eller sjukdom är inte klara. Det finns en stor oro bland medlemmarna, säger han."


försvarsförbundet finns det ett inlägg som jag fann intressant:

"Om en arbetsgivare idag säger upp en anställd pga personliga skäl och den anställde vill ha kvar jobbet så fortsätter anställningen tills tvisten är avgjord. Allianspartierna vill nu ändra lagen och föreslår att den anställde omedelbart ska tvingas lämna arbetsplatsen. Vi har en rörlig och flexibel arbetsmarknad i Sverige. Cirka 25 procent av de anställda byter arbete varje år. Ett bra anställningsskydd ger skydd mot godtycke, skapar rättssäkerhet och gör att människor vågar ifrågasätta och vara kreativa på jobbet. Det är djupt oroande att inte alla inser detta."

Men inte ska man lyssna på kritik inte, det här är ju arbetslinjen!

http://svt.se/2.106391/1.2161683/forsvarsanstallda_sager_ja_till_utlandstjanstgoring
http://www.sydsvenskan.se/sverige/article862296/Regler-och-avtal-saknas-Facket-kritiskt-det-har-gatt-for-snabbt.html

måndag 27 september 2010

Svaret på förra inlägget...
Om ni gissade på Israel så hade ni helt rätt!

Jag kom på efteråt att man kanske skulle ha kunnat lägga till frågan: vilket land är det som har sin egen form av berlinmur och sitt egna apartheid?

Igår visades en mycket intressant dokumentär på SVT med titeln "Israel vs Israel" som går att ses genom att ni klickar här.

söndag 26 september 2010

Gissa vilken stat

Vilket land i mellanöstern har både kärnvapen och kemiska massförstörelsevapen?

Vilket land i mellanöstern vägrar att skriva under icke-spridningsavtalet och avvisar internationella inspektioner?

Vilket land i mellanöstern har de senaste tre åren använt sig av kemisk krigsföring mot två civilbefolkningar?

Vilket land i mellanöstern tillskansar sig suveräna staters landområden med militär makt. Och fortsätter att ockupera dessa områden i trots mot FN:s resolutioner?

Vilket land i mellanöstern gjorde över tre fjärdedelar av ett helt folk (780 000 människor) till lägerflyktingar genom att fördriva dem från sitt hemland och konfiskera deras jord och egendom?

Vilket land i mellanöstern har i sex deccenier förvägrat dessa flyktingar rätten att återvända och rätten till kompensation?

I vilket land i mellanöstern blev FN:s särskilde sändebud svensken Folke Bernadotte mördad?

I vilket land i mellanöstern blev mördaren senare premiärminister?

Vilket land i mellanöstern bryter mot 69 resolutioner från FN:s säkerhetsråd och beskyddas från ytterligare 29 genom USA:s veton?

Kommentera med era gissningar

lördag 25 september 2010

Sossekaos och rödgrönakaos?


Jag läste på Aftonbladet att Mona Sahlin själv hade erbjudit sig att avgå, men fick fortsatt förtroende.

Jag ska inte försöka låtsas som att jag är en expert, så jag kommer inte försöka mig på någon grundlig analys på vad som gick fel för Socialdemokraterna. Många hoppar på Mona Sahlin, och visst hon kan ha haft en del i deras misslyckande. Men hon har ju även fått kämpa i motvind, både mot vänner och fiender, samt borgerlig media. Vänner som inte ville se ett sammarbete i och med de rödgröna, utan ville att Socialdemokraterna och de andra skulle köra ensamma. Det finns även sådana inom det egna partiet som inte ville ha henne som partiledare.

Jag anser att mot slutet gjorde hon ett kanonjobb, och det har jag skrivit i inlägg innan. Det verkar även finnas många som vill se att partiet tar en tydligare vänsterlinje och går några kliv tillbaka, och med att ta några kliv tillbaka menar jag till tiden innan de slank åt högerhållet. En sak jag funderat på då är om inte Vänsterpartiet kommer tjäna ännu mer på att gå ensamma än Socialdemokraterna.

Jag gissar på att de rödgröna inte kommer vara något rödgröna om ett tag. Vi får helt enkelt vänta och se.

Kommentera gärna med era tankar om vad som kommer hända med det rödgröna sammarbetet.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7834230.ab

onsdag 22 september 2010

Då var dom bästis med rasisterna...

"14 procent av de förtroendevalda M-politikerna tycker att alliansen borde samarbeta med Sverigedemokraterna i riksdagen."

"Cirka 1 000 Moderatpolitiker hade i går kväll svarat på frågan om alliansen borde samarbeta med Sverigedemokraterna i riksdagen.
14 procent av de svarande anser det.
Motsvarande siffra i de andra allianspartierna:
* Kristdemokraterna: 4 procent.
* Centerpartiet: 7 procent.
* Folkpartiet: 7 procent.
Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann vägrade i går kommentera siffrorna."


Det tar emot att säga det, men bra att se att Kristdemokraterna står någorlunda emot.

Under läsningen av artikeln så var det något som dök upp i mina tankar. Det var Björn Afzelius gamla slagdänga "Svarta Gänget"http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2146305/nya-skrackmatningen

måndag 20 september 2010

Adolf Hitler vaknade upp ur sin dvala...


Nej jag försöker inte dra något ironiskt skämt om Sverigedemokraterna den här gången, utan det gäller det nazistiska partiet vid namn Svenskarnas Parti. Detta nazistiska parti har fått ett mandat i Grästorps kommun. Det är första gången sedan 1940-talet som ett nazistiskt parti har fått inflytande i svensk politik.

Det är en tragedi. Den 93-årige(Still going strong) CH Hermansson som är en före detta partiledare för Vänsterpartiet. Sa i direktsändingen under SVT's valvaka att han var med på 30-talet när nazister huserade i svensk politik och sa: "vad gjorde vi? Vi bekämpade dem! Finns inget annat att göra nu heller."

Jag är säker på att flera av er som läser detta känner viljan att göra något för att förhindra den kulturella rasismens inflytande. Det går att göra något åt den, samla ihop bekanta som också vill det och sätt igång.

För att gå till något annat så kollade jag på Gomorron Sverige där den gamle miljöpartisten Birger Schlaug satt och sa att den här blockpolitiken är en orsak till att Sverigedemokraterna har kommit in. Den gamle partiledaren för Folkpartiet Lars Leijonborg höll med. Schlaug sa även att Socialdemokraterna och Moderaterna "borde" slå sig ihop. Det är inget som är aktuellt enligt mina gissningar. Socialdemokraterna kommer inte att sälja ut sig så. Det finns även röster i Socialdemokraterna som vill att Mona Sahlin ska avgå. Aftonbladets Lena Mellin tror att de Rödgröna kommer att splittras.

I detta valkaos som media kallar det, så blir det intressant att se vilka partier som kommer sammarbeta.

Jag skrev en del i förra inlägget om att valrörelsen i år var ganska smutsig och inriktad på personer mer än partier. Något som var intressant var hur man inte kunde undgå att se att när diskussionerna och debatterna handlade om solidaritet och vård och andra typiska vänsterfrågor, så hade de Rödgröna medvind. Synd att den medvinden kom alltför sent.

I och med att Sverigedemokraterna har fått riksdagsmandat och nazister har fått kommunmandat har det visat sig att vi är ett land som liknar många andra ute i Europa, där främlingsfientliga partier och organisationer har vuxit så det knakat i och med krisen. Högerpopulismens grepp om Europa tar ännu ett hårdare tag, det vi ser i Frankrike i och med tvångsdeporteringar av Romer är något som är en följd av detta.

Man hade trott att vi i Sverige hade kunnat slippa undan den här främlingsfientliga dimman som sakta men säkert har lagt sig över Europa. Det är inte utan att man känner en besvikelse.

Men vi som anser att alla är lika oavsett etnicitet, vi som tror på en ökad jämställdhet, vi som vill stoppa de framstressade privatiseringarna, vi som strävar efter en ekonomisk rättvisa och vård efter behov, inte storleken på plånboken ska inte hänga med våra huvuden. Kom ihåg det jag hade med som avslutning i det förra inlägget:

"Socialismen dör inte med sina nederlag. Den lär av dem."

http://expo.se/2010/48_3371.html

söndag 19 september 2010

Så nu är valdagen kommen


Det har varit en ganska smutsig valrörelse, där Mona Sahlin har i princip fått mest skit och Fredrik Reinfeldt blivit hyllad i borgerlig media.

Men denna valrörelse har luktat personval lång väg, det har varit Sahlin mot Reinfelt, block mot block. Partiernas ideologi har många gånger glömts bort helt i debatterna som varit. På senare tid hörde jag Lars Ohly nämna ordet socialistisk en gång. Jan Björklund har nämnt ordet liberal ett flertal gånger, men vi vet ju hur liberala Folkpartiet är när det kommer till kritan. Tvång är helt okej när det är de själva som får tvinga fram något.

Den ideologin som man har hört flest gånger i den här valrörelsen är KOMMUNISM, i och med smutskastningen på Ohly som blev den nya smutskastarlinjen från högern, kanske smutskastningen mot Sahlin inte fungerade så här mot slutet då hon varit mycket bra i debatterna, så de riktade in sig på Ohly istället. Jag behöver inte ens nämna bröstpumpdebatten där han fick mycket kritik, men efter röken lagt sig så började snacket om att det inte var så dumt det han sa. Det är dags för papporna att ta ansvar.

Varför nämner ingen kapitalismen? Oavsett om de stödjer systemet eller är kritiska mot systemet, så hör man aldrig det ordet. Kanske det är något man inte får tala högt om i vår svenska politik? En annan sak som det även är tyst om är Eutanasi/Dödshjälp, något som det visats sig att många svenskar stöder. Något annat som verkar vara tabu att tala om är monarkins vara eller icke vara, trots att man kan märka av ett växande stöd till att avskaffa det.

Om det är något som jag tror kan ha effekt på valresultat, så är det alla fall där vi kan se hur sjuka blir ohumant behandlade genom att bli utförsäkrade. Det är intressant att när sådana fall dyker upp så märker man av att många här i Sverige fortfarande är solidariska. Solidariteten är viktigt att behålla. Det är även viktigt att vi stoppar privatiseringen i välfärden. Just detta tror jag är något många har i huvudet när de går till vallokalerna idag.

På tal om något helt annat så kanske ni minns sverigedemokraten som påstod att några personer bröt sig in hans lägenhet och ristade in ett hakkors i hans panna? Det har nu kommit fram att han möjligtvis kan ha ristat in det själv. Jag gissar på att de var ute efter att skapa en martyr, något som Sverigedemokraterna redan har utnyttjat.

Om jag ska fortsätta på temat Sverigedemokraterna så har det kommit fram att det kan vara lätt för människor att lägga sin röst fel. Jag hoppas de får bra hjälp i vallokalerna, om någon läsare har äldre släktingar som tänkt rösta idag, gå med dem och rösta.

Jag hade gärna avslutat inlägget med något som "Vi ses i vallokalen", men då jag redan har röstat så får jag avsluta inlägget med ett utplock från ett citat:

"Socialismen dör inte med sina nederlag. Den lär av dem."

lördag 18 september 2010

Ett mänskligare Sverige?

För att fortsätta på det förra inlägget.Tjejen och hennes mamma som hade blivit utförsäkrad, var med på Tv 4 nyheterna.

Här kommer några klipp som jag har lånat från våra kära vänner på Alliansfritt:

torsdag 16 september 2010

En text som alla borde läsa

I ett av Alliansfritts senaste inlägg, så länkade de till en blogg med titeln Klamydiabrevet. Den drivs av en kvinna vars mor är en av de som blivit utförsäkrade och hamnat i en situation som är väldigt hemsk. Det hon skriver får en verkligen att fundera på vad för samhälle vi vill ha, ett samhälle där vi tar hand om varandra? Eller ett samhälle där vi ska armbåga oss fram och ignorera att vi kan hamna i samma situtation?

"Jag har gråtit. Ja, jag har bölat som ett barn. Jag har traskat varv efter varv runt lägenheten som en rastlös hund. För det finns ingenting annat att göra. Det svek som Alliansen visat de allra svagaste lämnar mig alldeles uppgiven och oförstående."

Lämna gärna en kommentar på hennes blogg.

onsdag 15 september 2010

Wetterstrand slaktar centerpartiets miljöpolitikDet är inte utan att man håller med.

tisdag 14 september 2010

Kvacksalvare i det norska kungahuset

Expressen skrev om hur den norska prinsessan Märtha Louise har lovat att inte kontakta döda under sin änglakurs.

Vänta nu... Kontakta döda? Änglakurs? Jovisst, ni läste rätt. Märtha Louise driver skolan Astarte Education där hon ger kurser i hur man man talar med änglar och någon form av healing.

"Det inte är svårt att ta kontakt med de döda, lika lite som det är att ta kontakt med änglar"

Intressant att det är en prinsessan som går ut med det här. Vore det någon vanlig person skulle folk troligen skratta och vifta bort den personen som en galenpanna. Nu vet jag inte hur diskussionen där borta i Norge går, men det är otroligt att en person i just den här positionen håller på med sådant här och kommer med diffusa uttalanden om att snacka med änglar. Jag vet inte hur människor här skulle reagera om någon i det svenska kungahuset skulle komma med liknande citat, skulle folk skratta? Skulle det bli accepterat bara för att det är just någon i kungahuset som uttalar sig så här?

Norges kronprinsessa Mette-Marit påstår sig ha blivit botad från njurbäckeninflammation av Märtha Louise genom handpåläggning.

Efter en snabb googling finner jag hur Märtha Louise även utger sig att kunna tala med hästar. Ja det var ju trevligt att Norge har sin egen Dr Dolittle bland monarkerna.

"Genom hästarna lärde jag mig att kommunicera med djuren på en djupare nivå. Det var medan jag höll på med hästarna som jag tog upp kontakten med änglarna."

Hovet vill inte kommentera, och det kan jag förstå. Jag vet inte hur det är med er läsare men jag vet att jag personligen inte skulle vilja ha kvacksalvare som "reklam" för Sverige.

Mitt tips till Märtha Louise är att hon borde prova att ta kontakt med verkligheten istället för änglar och spöken.http://www.dn.se/nyheter/varlden/norsk-prinsessa-pa-anglavift-1.585791
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/synsk-prinsessa-kioskvaltare-i-norge_248965.svd
http://www.expressen.se/nyheter/1.2134191/nu-lovar-martha-louise-att-inte-kontakta-doda

måndag 13 september 2010

Stellan Skarsgård håller tal

En av våra bästa skådespelare höll tal under de rödgrönas dag.

Mona Sahlins bästa debatt någonsin?

I kvällens debatt som var mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt, så måste jag säga att Sahlin vann den. Personligen har jag aldrig sett henne ha en sådan här glöd förut. Denna glöd hon visade hade verkligen behövts innan också, var har hon gömt den tidigare? Är hon som bäst när det verkligen gäller?

Det konstigaste uttalandet var hur Reinfeldt påpekade att klyftor inte har ökat. Vilket Sverige är det han bor i? Vi har inte extrema klyftor som man kan se i många andra länder, men klyftor ökar.

Men att klyftorna ökar kanske är ännu en synvilla vår käre Reinfeldt har?

Vid ett tillfälle diskuterade de båda integration. Sahlin var även bäst där i en intressant diskussion, men jag saknade en diskussion om varför vi har en segregering där det är välställda som bor tillsammans med andra välställda. Vi kan se det i Danderyd och liknande ställen.

Det blir även intressant att se om Reinfeldt håller vad han lovar och inte sammarbetar på något sätt med Sverigedemokraterna, innan hade han varit lite undvikande när det kom till att svara på just frågan om han skulle tänka sig stöd från dem, men i kvällens debatt så gav han iallafall ett svar.
En vän till mig kommenterade Sahlins agerande i debatten med dessa ord:

"Människor har en tendens att ta fram sin starkaste glöd när den behövs som mest - i desperata tider när det vankas nederlag"

Det om glöden stämmer säkert, det om att det vankas nederlag får vi se om det stämmer den 19 September.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article7770903.ab

fredag 10 september 2010

Ett uttalande som jag inte blir riktigt klok på

Jan Björklund svarade i dagens Svenska Dagbladet på en fråga angående kvotering.

"Vi är individer och ska bedömas efter det sättet, inte det kollektiv man tillhör. Det är ett farligt spår. Historiskt har det funnits en kvotering, män väljer män. Men vi ska inte ersätta det med en annan kvotering. Föräldrar är man tillsammans inte var och en för sig. det kan inte staten fördela."

Jag har funderat på det här ett tag och jag gör ett försök att reda ut det här.

Så vi är individer, men en familj består inte av individer? Utan familjen är ett kollektiv? Då familjen är något som är samlat. Men något som bedöms som ett kollektiv är farligt enligt Björklund. Betyder det inte då att bedöma familjen som en enhet, ett så kallat kollektiv är farligt? Det stärks i att han säger att man är föräldrar tillsammans och om man ser på hur även Kristdemokraterna är inne på samma spår att familjen är en enhet.

Så tänkandet om individen och dess frihet som genomsyrar liberalismen gäller inte när det handlar om en familj? Då är vi inte individer, utan vi är ett kollektiv?

Jag blir som skrivet inte riktigt klok på det här uttalandet.

http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/hett-om-utrikespolitik-och-sd_5296587.svd

onsdag 8 september 2010

Pat Robertson förklarar orsaken till jordbävningen i HaitiJa ni hörde rätt. Folket i Haiti gjorde en deal med Lucifer för att bli fria, men på köpet blev folket drabbade av en förbannelse.

Bara så att ni vet.

Saxat från Wikipedia kommer lite härliga citat från den här mannen:

"2005 skapade han rubriker efter ett uttalande om att USA:s regering bör låta mörda Venezuelas vänsterpresident Hugo Chavez. Robertson har också kritiserats för ett antal anti-muslimska, anti-homosexuella och antifeministiska kommentarer."

"Robertson har ofta använt föreställningen om ett kommande Harmagedon i sina tal och uttalanden. 1982 förutspådde han att domedagen skulle komma innan årets slut. I januari 2007 menade han att Gud berättat för honom om ett stort terroristdåd som skulle ske i USA under samma år. Han är även författare till The New World Order, en konspirationsteoretisk bok som påstår att judiska bankirer, kommunister, frimurarorden, Illuminati och Satan m. fl. planerar att omkullkasta USA via Europa och FN."

"I januari 2006 sade han att den dödliga hjärnblödning som drabbat Israels premiärminister Ariel Sharon var Guds straff för att Sharon låtit "dela" Det Heliga Landet (han syftade framförallt på utrymningen av Gazaremsan). Efter att Israel som ett svar på detta uttalande hotat att utesluta Robertsons organisation från ett religiöst byggnadsprojekt (Galilee Christian Heritage Center) i Israel värt runt 50 miljoner amerikanska dollar, bad Robertson om ursäkt för sin kommentar i ett brev riktat till Sharons son Omri Sharon."

"Efter 11 september-attackerna gästade Jerry Falwell Robertsons TV-program The 700 Club och skyllde attackerna på bland annat abortläkare, homosexuella och feminister, vilket Robertson tycktes hålla med om."

"Robertson har i sitt TV-program uttalat stöd för Charles Taylor, tidigare president i Liberia, anklagad för brott mot mänskligheten. Det har senare framkommit att Robertson investerat $8 miljoner i en guldgruva i Liberia.[5] Under folkmordet i Rwanda bad han i TV-programmet tittarna om donationer till sin välgörenhetsorganisation Operation Blessing, för att flyga flyktingar från Rwanda till Zaire. Enligt en utredning användes flygplanen för att skicka gruvutrustning till en gruva Robertson ägde i Zaire."

"Efter jordbävningen i Haiti 2010 sa han att den var ett straff för att Haiti ingått en pakt med djävulen för att bli fria från den franska kolonialmakten."Läs det här om ni har lust: Religion, politik och jordbävningar

söndag 5 september 2010

Whiplashskadad utförsäkrad

Aftonbladet publicerade igår en artikel om 31-åriga Linda, som blev utförsäkrad trots att hon sitter i rullstol efter en whiplashskada.

"Hittills har hon haft 7 000 kronor i sjukpenning. Nu tvingas hon att i minst tre månader leva som arbetslös på grundbeloppet 223 kronor om dagen – knappt 3 000 kronor i månaden. Trots att både Försäkringskassan och arbetsförmedlingen är överens om att Linda inte kan gå på arbetsintroduktion eftersom hon inom kort ska rehabiliteras i flera veckor på Sandvikens sjukhus."

Det här är inte humant, det är en stor kränkning mot henne. Att hon som rullstolsbunden tvingas söka jobb. Det här är bara ett fall av många, vi har tidigare sett hur cancersjuka tvingas till arbetsförmedlingen. Vi har sett hur människor inte har råd att köpa mediciner om de har skulder och inte erbjuds hjälp med att kontakta andra privata apotek, för att de är konkurrenter.

"Vid årsskiftet uppnådde 17 848 svenskar maximal tid i sjukförsäkringen. Några tusen — många av dem svårt cancersjuka — fick stanna kvar i sjukförsäkringen."

"Av de 12 575 som gick in i arbetslivsintroduktion är 1 444 i någon form av arbete. Bara 362 av dessa har ett ”riktigt” arbete, det vill säga ett arbete utan arbetsmarknadsstöd."

362 människor av totalt 17 848 i "riktigt" arbete. Låter som en stor flopp. En flopp där vi ser hur människor som behöver hjälp inte blir humant behandlade.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7725836.ab

fredag 3 september 2010

Borgarna försöker smutskasta S men skjuter sig i fötterna och SD vill straffa 12-åringar


Under Fredrik Reinfeldts utfrågning igår på SVT, så fick en man vid namn Jörg Teichert ställa en fråga till statsministern. Efteråt visade det sig att Teichert ska vara med på Socialdemokraternas kongress, där de ska presentera ett förslag kallat Lex Jörg. Dock är Teichert inte medlem i Socialdemokraterna. Reinfeldt kallade det hela såklart för allvarligt.

Själv anser jag att det inte spelar någon roll om den som ställer frågor är med i något parti eller inte, så länge man undviker en lutning. Men media och SVT kanske kunde ha uppmärksammats på en man vid namn Gustaf Holmius som under utfrågningen med Mona Sahlin fick ställa en fråga som handlade om fastighetsskatten, tydligen var det synd om honom att han skulle få skatta mer. Senare har det kommit fram att han en före detta ordförande för Villaägarnas Riksförbund i Solna och att han tjänar runt 600 000 kronor per år.

Det finns ett talesätt som går: Det är skillnad mellan skit och pannkaka.

Sverigedemokraterna släppte nyligen sitt valmanifest. Bland samma gamla populistiska dravel och skrämselpropaganda om att invandringen ska islamifiera Sverige, så kan man läsa "Sänkt straffmyndighetsålder till 12 år.", detta samtidigt som de vill skärpa straffen för det ena och det andra. Det rimmar illa ihop. Det sista som tonåringar som gör brott behöver är hårdare straff. Men man skulle bli förvånad om Sverigedemokraterna hade en vettig lösning på samhällsproblem.

Anders Borg säger att Sverigedemokraternas ekonomiska politik hotar Sveriges ekonomi.

"Han hävdar att SD är ett parti som präglas av populism och ansvarslöshet i ekonomiska frågor."

Ja det är väl inte konstigt när Sverigedemokraterna bland annat vill att arbeten ska gå till svenskar först och främst och att man ska slopa instegsjobben?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7719494.ab
http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2120636/lakaren-i-svt-klar-for-sahlin-kampanj
http://rodaberget.wordpress.com/2010/09/03/borgerlig-lobbyist-tillats-stalla-fragor-till-mona-sahlin-under-utfragningen-i-svt/