tisdag 31 augusti 2010

Ett avskaffat Systembolag = katastrof


Vad skulle hända om vi privatiserade sprithandeln? En studie gjord vid Stockholms universitet visade på att det bara skulle vara negativt.

Från SVT:

Först har man tittat på vad som skulle hända om de 400 systembutikerna i landet ersattes av 800 privata men kontrollerade alkoholförsäljare.

Då skulle spritkonsumtionen öka med 17 procent.


770 fler personer skulle dö. Det skulle bli 8.500 fler fall av polisrapporterat våld, 2.700 fler rattfulla och 4,5 miljoner fler sjukdagar per år.


Om alla 8.000 livsmedelsaffärer sålde alkohol skulle enligt studien konsumtionen öka med hela 37 procent.

Det skulle då inträffa 2.000 fler dödsfall, 20.000 fler våldsbrott, 6.600 fler rattfulla och 11 miljoner fler sjukdagar om året.

Studien bygger delvis på gamla erfarenheter av försök med starkölsförsäljning i vanliga butiker på 1960-talet.

Frågan är om inte det svenska folket blivit mer mogna och internationella sedan dess?


Att alkoholkonsumering är inblandat i allt från misshandel till dödsfall i trafiken, är något vi alla känner till. Att kvinnor blir våldtagna läser vi om titt som tätt i tidningarna, många gånger så är alkohol inblandat i bilden. Vi har många gånger sett exempel på unga tjejer som är berusade och blir våldtagna, och med det följer stora svårigheter att utreda fallen.

Systembolaget behövs tills vi mognar, frågan är dock när vi mognar, eller om vi mognar. Då handlar det inte om att på något sätt dumförklara människor, det handlar om att inte blunda för nackdelarna, som jag personligen anser väger tyngre än fördelarna med att släppa akoholen fri. Jag är säker på att jag inte är ensam om att tycka så.

Vissa som förespråkar "frihet" skulle säkert anser att en person får dricka ihjäl sig om den vill. Själv anser jag personligen att en person som vill dricka ihjäl sig behöver stöd och hjälp.

http://svt.se/2.22620/1.2127245/okat_supande_utan_systembolaget

måndag 30 augusti 2010

En skön snubbe avbryter Carl Bildt

Höj ljudet.

lördag 28 augusti 2010

Socialismens liv efter döden och 1984

Det är titeln på en bok jag rekommenderar, så ta och köp den eller låna den på närmaste bibliotek.

Nedan följer några utdrag som jag gillar:

"Det stora hotet mot demokratin kommer inte längre utifrån. Istället kan vi se hur de demokratiska principerna allt mer håller på att urholkas inifrån, till följd av den nyliberala ekonomiska världsordningen och permanenta krigstillstånden. Vi ser det i samband med det etablerade europeriska valutasamarbetet, som innebär att ländernas valutapolitik flyttas bort från all demokratisk insyn. Vi ser det i fallet med den svenska medborgare som i skrivande stund sitter fänglad på en amerikansk militärbas i Kuba, utan att ha informerats om vilket brott han skulle ha begått. Kubasvenskens tragiska öde säger något djupare om den tid vi idag lever i. Det faktum att han varken ställs inför militär eller civil domstol, visar otydligheten i dagens världspolitiska situation, ett tillstånd av varken krig eller fred, en slags permanent undantagstillstånd.

Krig har alltid inneburit att de demokratiska rättigheterna inskränkts, men med dagens permanenta krig mot terrorismen blir inskränkningarna i demokratin snarare en regel än ett undantag. Demokratins krig kan sökas på flera områgen. Det handlar om hur FNs terroriststämplingar av befrielserörelser i Palestina och Colombia, amerikanska presidentvalskampanjer som gjort mutor till ett naturligt inslag i valprocessen, om företagslobbyism som tränger ut de folkliga opinionerna och om en demokratisk offentlighet som urholkas av kommersiella intressen, inte minst handlar det om ett vilande folkligt stöd för de gamla demokratiska institutionerna, den stora politiska uppgiften är idag att återvinna demokratin, att utveckla nya former för ett folkligt deltagande.

Idag är kravet på mer demokrati ett krav på mer socialism. Socialismen återförs därmed till sitt ursprung, till kravet på en demokratisk världsordning och en radikal kritik av makten. Marx menade att historien alltid upprepar sig två gånger: först som en tragedi, och sedan som fars, de realsocialistiska diktaturer, som vi såg gå i graven för snart ett och ett halvt decennium sedan, var ett exempel på historiens verkliga tragedier. Om Marx har rätt finns det anledning att tro att socialismen denna gång ska kunna bli bågot betydligt roligare.

Socialismen har ett liv efter sin död. Hur man märker det? Känn efter. Blodet pulserar, hjärtat slår."

Just det där om ett permanent tillstånd av krig, får mig att tänka på boken 1984. I den råder det ett permanent tillstånd av krig mellan staterna Oceania, Eurasia och Eastasia, endast för att ha kontroll över människor och arbete. Övervakning är bokens tema.

Vi ser i dessa dagar hur människor blir övervakade. Östtyskland med sitt Stasi var ett bra exempel på övervakningssamhälle. Men i Sverige hade vi vår del av det också, exempelvis att Informationsbyrån registrerade människor med kommunistiska åsikter på sina arbetsplatser här i Sverige på 60 och 70-talet. Under senare år har vi sett bland annat Patriot Act i USA. I Sverige har vi FRA-lagen och Ipred-lagen. Jag hoppas aldrig att detta vid namn ACTA , som är något som håller på att förhandlas fram i EU, träder i kraft. På diverse internetsidor kan man gå in och hitta information om vem som helst.

Detta var några urplock så att säga.

Jag är ganska säker på att George Orwell flera gånger om vänt sig uti sin grav.

Ett tips på vidare läsning om övervakning.

onsdag 25 augusti 2010

Nyhetschock - Miljonärer röstar på M!


Jag läste på Alliansfritt att miljonärer i större utsträckning röstar på Moderaterna. Det är ju knappast någon nyhet.


"Dagens icke-nyhet: Nästan alla landets miljonärer röstar med moderaterna, enligt TT. Moderaterna får 77,8% av miljonärernas röster - Folkpartiet kvalar in på en andraplats med 7%. Sveriges största parti Socialdemokraterna får 1,2%."

Jag gillar hur de tog med ett roligt citat från Niklas Wykman:

"Gigantiska vinnare på förslaget är mångmiljonärer i riktiga lyxvillor. Äntligen ett politiskt förslag som faktiskt gör det bättre för dem som har gjort något bra och framgångsrikt. En eloge för det."

Jag tänkte göra en liten undersökning och gick in på valpejl.se, där kan man se politikers årsinkomster för respektive år 2007 och 2008. År 2009 är inte med.

Undersökningen gick helt enkelt ut på att räkna hur många politiker som tjänar minst en miljon kronor av alla som ställer upp för respektive parti.

Resultatet:

Moderaterna: 185 miljonärer

Folkpartiet: 79 miljonärer

Kristdemokraterna: 52 miljonärer

Socialdemokraterna: 47 miljonärer

Centerpartiet: 42 miljonärer

Söderslättspartiet: 4 miljonärer

Miljöpartiet: 4 miljonärer

Vänsterpartiet: 3 miljonärer

Sveriges Pensionärers Intresseparti: 3 miljonärer

Vrinnevilistan: 3 miljonärer

Nykvarnspartiet: 2 miljonärer

Roslagspartiet: 2 miljonärer

Rättvisepartiet: 1 miljonär

Norapartiet: 1 miljonär

Din Framtid: 1 miljonär

Sjukvårdspartiet: 1 miljonär

Nya Sotenäspartiet: 1 miljonär

Kommunpartiet VDM: 1 miljonär

Strömstadspartiet: 1 miljonär

Alternativ 2000: 1 miljonär

Piratpartiet: 1 miljonär

Huddingepartiet: 1 miljonär

Lidingöpartiet: 1 miljonär

Trosa Radikaler: 1 miljonär

Ställer man Alliansen mot de Rödgröna så ser det ut så här:

Alliansen: 358 miljonärer

Rödgröna: 54 miljonärer


Jag gissar på att det är verklighetens folk som tjänar så här mycket, eller vad säger ni?


http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/08/augusti-25-2010-miljonarer-rostar-m.html
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/miljonarerna-rostar-moderat_5189659.svd

tisdag 24 augusti 2010

En reportagefilm om invandringsfrågor

"Dittval.org är en partipolitiskt och religiöst obunden grupp där verksamheten sker på ideel basis. Idén till att skapa en film föddes från spontana samtal och diskussioner i vår omgivning. Vi insåg att vi har negativa åsikter om invandrare. Därför sökte vi oss till jounalister, professorer och experter av olika slag för att hitta belägg till dessa fördomar. Resultatet blev denna reportagefilm!"söndag 22 augusti 2010

Ännu ett skäl till att vi behöver en individualiserad föräldraförsäkring

Pappor anser sig diskrimineras i vårdnadstvister.

"Granskningen omfattade omkring 3 000 tingsrättsdomar i södra Sverige och i 77 procent av fallen fick mammorna enskild vårdnad."

En stor bidragande orsak är att mammorna tenderar att stanna hemma med barnen i större utsträckning, och pappan jobbar. Därmed kommer barnen närmare den som de spenderar mest tid med.

"Jag tror det är ett uttryck för hur könsrollerna är i samhället. Det är mamman i huvudsak som tar hand om barnen och uppfostrar dem. Det är bara att titta på föräldraledigheten, vem är föräldraledig mest? Det är kvinnorna, säger Ralf G Larsson."

Visst lägger man sig i föräldrarnas egen rätt att bestämma på sätt och vis om man individualiserar föräldraförsäkringen, men föräldrarna är två enskilda invidider, barnen är också individer. Familjen är inte en helig enhet som Kristdemokraterna och andra konservativa ser den som.

Det är en fråga om jämställdhet och alla medlemmar i familjens välmående, men även en ekonomisk fråga. Pappan jobbar för hans inkomst är för det mesta större. Kvinnors möjligheter till en bättre löneutveckling försämras när de är hemma i större utsträckning. Kvinnor förväntas även i många fall att skaffa barn, och ses därmed som en "risk" hos arbetsgivaren.

"För mamman har det stor roll om pappan tar ut mer föräldraledighet, det betyder mycket för hennes framtida inkomster. När det gäller pappor finns inte motsvarande samband, deras lön påverkas alltså inte av hur mycket mamman är hemma."

Hela det här är en ond cirkel. Män behöver vara hemma mer med barnen helt enkelt, endast då kan jämställdhet nås i den här frågan, det går inte fortsätta blunda för det här. En individualiserad föräldraförsäkring är ett steg vi måste ta.

Mer att läsa:

http://www.dn.se/nyheter/sverige/vardnadsbidraget-okar-i-invandrartata-fororter-1.1022590

lördag 21 augusti 2010

Capitalism and Other Kids' Stuff

En intressant dokumentär på 51 minuter. Det är enkelt, en person står och talar om diverse tänkvärda saker om kapitalism, fattigdom, socialism och andra samhällsfrågor. Undvara 51 minuter och se den.De som skapat dokumentären är The Socialist Party of Great Britain, som har existerat sedan år 1904.

fredag 20 augusti 2010

Dror Feiler stoppad från debattera


Dror Feiler är vänsterpartist, konstnär och musiker som är född i Israel. Under tiden han gjorde värnplikt i Israel blev han en motståndare till hur israels politiker behandlade palestiner. Han och många andra vägrade tjänstgöra i områden som Israel ockuperade under Sexdagarskriget 1967.

Feiler var även med på en av Ship to Gaza-båtarna som blev attackerade av israelisk militär, men han kom undan med lättare skador.

När han och hustrun Gunilla Sköld-Feiler skapade konstverket "Snövit och sanningens vrede" blev de båda kritiserade och hotade. Konstverket blev vandaliserat av den israeliske ambassadören Zvi Mazel.

Från Wikipedia:

"Installationen var en del av konstutställningen Making Differences på Historiska museet. 18 januari 2004 blev utställningens konstnärligt ansvarige Thomas Nordanstad attackerad av en ännu oidentifierad man som försökte knuffa honom utför trapporna. Tiden efter händelsen sade han sig ha fått över 400 e-brev med diverse hot men påpekade att dessa inte kom från israeler eller judar. Dessutom uppgav Kristian Berg, ledare för museet och konstnärerna, att han fått många hot. På söndagen fick museets vakter avlägsna en grupp människor som slängde diverse föremål i vattnet. En person placerade en bild på Anna Lindhs mördare Mijailo Mijailovic i poolen med motiveringen "Enda sättet att få svenskarna att förstå är att överföra situationen på svenska förhållanden, nämligen mordet på Anna Lindh"."

Till den 25 Augusti har Judiska församlingen i Stockholm bjudit in partier till en politisk grillning/debatt angående judiska frågor.

Men Dror Feiler är inte välkommen. Orsaken är enligt den informationsansvariga på Judiska församlingen att det då riskerar att bli pajkastning om just Feiler deltar. Man märker att de otroligt rädda för att det ska bli fokus på Israel-Palestina-konflikten.

Feiler svarade på det så här:

"- Vad jag skulle prata om där beror på vilka frågor jag får. Får jag inga frågor om Mellanöstern pratar jag inte om Mellanöstern. Jag är jude och bor i Sverige och kan prata om kosherslakt eller annat. Det är absurt att jag, som är den enda juden bland politikerna som skulle vara med, stoppas, säger han."

Enligt mig är Feiler en man värd att kryssa i på valsedlarna i det kommande valet.

Socialistiska Partiet skrev för tre dagar sedan ett inlägg på partiets hemsida, där de uppmanar folk att kryssa i honom.

"Vi undertecknade har därför beslutat att driva en kampanj för Dror Feiler, konstnär och aktivist som står på Vänsterpartiets riksdagslista i Stockholm. Dror har gjort sig känd som en konsekvent socialist och anti-imperialist, inte minst genom sitt engagemang för palestiniernas sak i Judar för Israelisk Palestinsk Fred och Ship to Gaza."


Bilden på Feiler är från Lasses blogg

http://blogg.aftonbladet.se/politikerkollen/2010/08/dror-feiler-stoppas-fran-judisk-politikdebatt

torsdag 19 augusti 2010

Novemberrevolutionen

Saxat från wikipedia om Novemberrevolutionen:

"Novemberrevolutionen är det informella namnet på Riksbankens beslut att avreglera den svenska kreditmarknaden den 21 november 1985. Beslutet innebar bland annat att bankerna fick låna ut obegränsat med pengar utan att Sveriges riksbank lade hinder i vägen."

"Avregleringen följdes av en mycket kraftig ökning av bankernas utlåning. Detta anses, av vissa, vara en stor bidragande orsak till den fastighetsbubbla och ekonomiska överhettning som uppstod under slutet av 1980-talet. Avregleringen har ibland beskrivits som ett misstag som starkt bidrog till den höga arbetslöshet och ekonomiska kris som Sverige gick igenom i början av 1990-talet."Här kommer en dokumentär i 6 delar om just detsamma:Yuppiesarna måste vara det löjligaste jag sett på länge.

måndag 16 augusti 2010

Jan Björklund byter karriär

Nu har han blivit lärare, och med dold kamera så har han blivit filmad under sin första dag på det nya jobbet.

söndag 15 augusti 2010

Den Offentliga Sektorns Rap

Samma låt kunde ha skrivits idag, men med ändringen att Bildt, Björck och Dinkelspiel blev Borg, Ask och Reinfeldt.

lördag 14 augusti 2010

Demokratifesten = Dåligt

Demokratifesten var titeln på SVT's program om det kommande valet, det skulle vara någon form av början på slutspurten innan valet, men blev en jippo där politik blev utmålat som något tråkigt och det var mest fokus på underhållning. Enligt mig så ska politik inte vara underhållning. Man ska självklart kunna göra satir på politik och politiker, men när politiken ska bli någon form av jippo, då liktar det någon man skulle kunna se i USA. Men vad förväntar man sig. SVT ska ju nu börja med produktplacering. Jag skulle ta en tre timmars seriös debatt om politik alla dagar i veckan över det här.

Politiker blev avbrytna av programledarna Olsson och Olsson, hur ska politikerna kunna få fram något när de blir avbrytna hela tiden? Olsson och Olsson verkade inte vilja ha någon form av debatt, eller så var det snarare SVT som inte ville det.

Några imitatörer fanns på plats och visst det är kul när imitatörer härmar politiker, speciellt om det är en BRA imitatör, men även där fick en av dem inte prata till punkt under en sekvens när Mats Knutson mötte sin kopia.

Den folkkära Babben var bra, en av få höjdpunkter tillsammans med dansgruppen Twisted Feet.

Under en sekvens tog de upp partier som inte är med i riksdagen, och endast Feministiskt initiativ och Sverigedemokraterna nämndes, att de inte nämner de andra partierna som är bland de mer kända av de partier som inte är med i riksdagen, exempelvis Socialistiska Partiet eller Rättvisepartiet är lite tråkigt. Varför inte bjuda in Sven Wollter som är med i Kommunistiska Partiet? Det om något hade kunnat röra om lite i grytan så att säga.

Mycket snack om demokrati var det, de kanske kunde ha tagit upp bland annat hur vi blev påtvingade Lissabonfördraget, vi fick inte säga något när regeringen var och petade i grundlagen, något de gjorde en gång till demokrati är en illusion emellanåt, en vacker tanke som inte fungerar i praktiken när politiker som sitter högt upp får för sig att bestämma något som har effekt på vårt samhälle. Alliansens framstressade privatiseringar av diverse ting är ett annat bra exempel.

Gudrun Schyman sa till Expressen:

"Om de gör en demokratigala för att få människor intresserade av politik kan de inte ägna två timmar åt att tala om att politik är så tråkigt att de måste prata om annat"

Till sist dök Björn Ranelid upp, en otrolig narcissist som enligt Leif GW Persson fifflar med bokföringen efter att ha sålt böcker privat. Med andra ord en så kallad skattesmitare.

Men det är väl så här det ska se ut i en värld full av marknadsförda varor och reklam, politiken blir också något som ska säljas.

http://gt.expressen.se/nyheter/1.2096254/svt-s-valgala-fick-gudrun-att-se-rott

fredag 13 augusti 2010

Valfläsk med Eskil och gänget


Jordbruksminister Eskil Erlandsson som tidigare sagt att det inte behövs att göra tidelag olagligt och som snurrade till sig rejält i en minnesvärd debatt, ändrade sig helt i den här frågan för en kort tid sedan. Det är konstigt att det har tagit en sådan tid för just debatten om tidelag att hamna i rampljuset igen. Men man ska egentligen inte bli förvånad, bondelobbyisternas strävan efter att skjuta "sjuka" vargar var tydligen mycket viktigare. Jag ser inte honom börja diskutera om att boskapssektorn är en av de största miljöbovarna heller. Då skulle bondelobbyisterna gå bärsärk.

Vi som läser eller ser på nyheterna har inte missat hur minkar på minkfarmer lever i misär, något som har varit känt av insatta djurrättsaktivister länge. Helt plötsligt ska Erlandsson agera, när han inte gjort ett dugg tidigare. Något som bevisas rejält när han inte ens trodde på ett förbud efter att Djurens Rätt samlade in 107 471 namn!

"Jag tror inte på ett på förbud. Det är den breda allmänheten som måste ändra sitt beteende och konsumtionsmönster."

Ja absolut att det är den breda allmänheten som måste ändra beteende och konsumtionsmönster, men när sådant här sker bakom stängda dörrar och den breda allmänheten inte får reda på det, så är det inte lätt. Därför är det nyttigt att vi har fått sett minkarnas misär i tidningarna och på nyheterna, och därför behövs lagstiftning mot ett förbud och större kontroll av boskapssektorn, något Alliansen inte la högst upp på listan och la ner Djurskyddsmyndigheten.

Efter det tidigare uttalandet så kom han i samma intervju med ett annat uttalande, som löd:

"Så länge det finns en efterfrågan av de här produkterna kommer någon att förse dem med det, någon kommer att producera. Det är som med knark; så länge det finns människor som knarkar kommer det att finnas folk som tillverkar det de vill ha."

Så talar en äkta nyliberal kapitalist! Vem bryr sig om att djur(eller människor) får leva i misär när efterfrågan finns och det tjänas pengar?

Eskil i sitt esse:Ett par andra exempel på valfläsk:

Batongliberalerna(Folkpartiet) kör sitt vanliga race och flirtar med de som är rädda för muslimer och försöker sno röster från Sverigedemokraterna, genom att förbjuda heltäckande burka.

Kristdemokraterna vill rusta upp försvaret ännu mer och är för ett sammarbete med bland annat nato. Det känns något okristligt om man säger så. Men det är väl vad verklighetens folk vill, just verklighetens folk är väl vad kristdemokraterna på sin hemsida anser att som människor behöva själsliga och andliga behov också.

Det är något som luktar, och det är lukten från Alliansen som steker fläsk. Eller snarare, Moderaterna säger till de andra att steka fläsket, medans de själva sitter och äter det.

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/erlandsson-vill-forbjuda-tidelag-1.1120165

http://www.djurensratt.se/portal/page/portal/djurens_ratt/forbjud-palsfarmning/107471

http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/nu-vill-kd-ge-forsvaret-mer-pengar_4936551.svd

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/fp-vill-strama-upp-slojregler-1.1148257

http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/08/augusti-10-2010-c-saknar-helt.html

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/miljo/article7597324.ab

måndag 9 augusti 2010

Samlade valtester

För de som fortfarande är osäkra på vad de kommer att rösta på i det kommande valet, så samlade jag ihop alla valtester som jag känner till. Dessa kan ge en bild av hur ni osäkra väljare står, men för att vara ännu mer säkra så ger jag rådet att läsa på partiernas hemsidor.

val2010.menmo.se
axess.se
valkompass.se
gp.se (gammal?)
dn.se
aftonbladet.se
svd.se

Ett gammalt test som var inför EU-valet:

dn.se

Detta test var även det inför EU-valet, men det visar alla(?) partier som ställde upp från alla länder i EU:

euprofiler.eu

Andra på engelska, men de visar inte partier utan det handlar mer om ideologi:

politicalcompass.org
theadvocates.org
moral-politics.com
okcupid.com

torsdag 5 augusti 2010

Det är okej med krig bara pengar tjänas?


E24 skrev igår en artikel om privatarméer går med vinst under rådande krig, någon som inte är nytt för de som har läst om ämnet tidigare. Men för den som inte har gjort det kan det komma som en liten chock, att företag just tjänar pengar på att skicka legosoldater i krig. I början så hade de som uppgift att skydda, något som senare ändrades till att vara med i strid.

Blackwaters legosoldater har fått mycket kritik. Under en välkänd incident dödade trupperna 17 civila iraker och en irakisk polisman. Efter detta och att det kom fram att Blackwaterchefer hade mutat irakiska tjänstemän så bytte Blackwater namn till XE. De som sköt ihjäl alla civila blev åtalade men gick fria. Dessa legosoldater är inte heller

Här kommer en väldigt sevärt videoklipp om Blackwater/XE:Jag skulle gärna vilja veta vad nyliberalismens förespråkare anser om privatägda arméer. Att de gillar att pengar tjänas är ju inte nytt, men att det just tjänas pengar på att döda människor är bara inhumant och jag har svårt att se hur någon kan försvara det, speciellt när dessa legosoldater skickas ut för att delta i strider.

http://www.e24.se/makro/varlden/privatarmeer-tjanar-pengar-pa-krig-i-irak_2215961.e24
http://www.e24.se/makro/varlden/varldens-maktigaste-privatarme_2216857.e24
http://www.e24.se/makro/varlden/rattegangsfel-friar-blackwatervakter_1772177.e24
http://www.dn.se/nyheter/varlden/blackwater-mutade-irakier-new-york-times-usa-irak-1.992252

måndag 2 augusti 2010

McModerat - Medveten eller omedveten valkampanj?

Filippa Reinfeldt kommer under en tid figurera i ett personligt brev på McDonalds brickor.

"-Det är inte en valkampanj, hon uttalar sig i egenskap av landstingspolitiker med intresse för allergifrågor, säger Cherine Khalil."

Visst det är jättebra att hon engagerar sig i allergifrågor, men sen får man ju veta att McDonalds ska fungera som vallokal och det rimmar lite illa med tanke på att hon i själva texten som pryder brickan presenterar sig som Moderat.

Dock kommer Reinfeldts bild kommer inte att finnas med under tiden McDonalds fungerar som lokal för förtidsröstning, något som skulle varit minst sagt övertramp.

Dock får Moderaterna en extra stund i rampljuset av McDonalds, som förresten gynnas av Moderaternas politik. Gratis till råga på allt.

"Varken Moderaterna eller Astma- och allergiförbundet har betalat något för underläggen, som är ett initiativ från McDonald's för att uppmärksamma certifieringen."

Detta ger ännu ett skäl till att bojkotta McDonalds. Exempel på andra skäl är hur chefer och chefsfjäskare fifflade med ungdomars arbetstider, hur det fuskades med mat genom att kunder fick mat som legat framme för länge och till sist hur McDonalds sålt Halal-slaktad kyckling utan att informera om det.

Tryggare mat-certifiering för all del, men börja göra godare mat också. Man får hoppas att ni som inte gillar högerpolitik, kan undvika att kräkas efter att ha ätit upp all mat och får för er att läsa pappret på brickan.

http://svt.se/2.128339/1.2091562/reinfeldt_pa_brickorna_i_rostningslokal
http://annikahogberg.blogspot.com/2010/07/mcfilippa-pa-en-bricka.html
http://www.sourze.se/McDonalds_serverar_halal-slaktat_k%C3%B6tt_10707801.asp
http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/393898-mcdonalds-fuskar-med-ungas-loner