lördag 31 juli 2010

Sevärt klipp #5

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson möter RFSLs Ulrika Westerlund i en radiodebatt om HBT-frågor och blir totalt överkörd.

Sverigedemokraterna tappar folk

En toppkandidat för Sverigedemokraterna vid namn Staffan Gising lämnade nyligen partiet. Det är inget nytt att Sverigedemokraterna tappar folk. Kan en orsak vara att de har svårt att profilera sig? Svårt att diskutera annat förutom just invandringspolitik?

En bidragande orsak att han lämnade var att han tyckte partiet riktade in sig mer på att kritisera invandrare och flyktingar snarare än invandringspolitiken.

Saxat från Staffan Gisings blogg:

"Sverigedemokraterna utger sig för att vara ett seriöst parti, som riktar in sig till alla människor. Man har försökt slipat bort allt som kallas "extremism, och rasism". Men allt efter tiden gått, har SD visat sig från den rätta sidan. Kulturen i partiet är skrämmande, och man verkar tro att politk är en inkomstkälla, och ett sätt att försörja sig. För den enda politik de verkar ha är att allt ont som sker i världen är muslimernas och islams fel. Man använder sig av samma retorik som Nazityskland gjorde mot Judarna. Men i detta parti är det personer med Judiskhärkomst som står för agendan vår utrikespolitik består av 50% hat mot islam i världen och 50% för stöd för Israel . Man inbillar sig att islam kommer ta över världen inom kort. Man bjuder in högerextremister som talare i Almedalen som ska hetsa ännu mer mot muslimer och islam. Samma retorik som användes i Tyskland, används nu mot allt som har med islam och muslimer att göra."

Det stavas populism, eller högerpopulism i det här fallet. Att invandrarfientliga högervindar blåst genom Europa är fakta och hör till det här i högsta grad.

II boken Högerpopulismen som är skriven av olika skribenter, så kan man bland annat läsa om att under ett kommunalt möte som Sverigedemokraterna höll i Getinge, så kunde man läsa i sverigedemokraternas kommunpolitiska program att innehållet bestod till mer än hälften av punkter som handlade om invandring, assimilering eller återvandring. I boken står det även om hur Expo granskat statistik från valmyndigheten och kollat upp hur många sverigedemokratiska politiker som hoppat av från kommunpolitiken. Inte helt förvånande är Sverigedemokraterna det parti som gör minst i kommunpolitik. Men vem blir förvånad när argumententen och debatterna alltid på ett eller annat sätt handar om invandring, visst de drar till något om exempelvis att pensionärer på äldreboenden ska ha det bättre, något som de knappast är ensamma om att diskutera.

Ett utdrag från boken:

"En genomgång av sverigedemokraternas agerande i kommunerna, som Svenska Dagbladet genomförde i februari, visade att partiet många gånger har valt att stödja borgerliga majoriteter. Partiet har idag mandat i 144 kkommuner, i 71 av kommunterna har man medverkat till att godkänna en höger- eller vänsterbudget. I 44 kommuner har man valt att stöjda det borgerliga alternativet. Ändå vägrar Sverigdemokraterna att beskriva sig själva som ett högerparti."

Boken går även igenom att deras agerande i kommunerna präglas av en låg aktivitet. Även att från 2002 till 2006 fick Sverigedemokraterna bara gehör för en enda fråga, då i Hallstahammar, som handlade om bälten i bussar för skolskjutsar.

I inlägget här ovanför la jag upp en video som i största grad visade det jag pekar på, denna oförmåga att debattera något annat förutom invandring, samt en annan grej som genomsyrar hela deras retorik under debatter och det är att de ska spela offer och utnyttja det faktum att andra partier inte vill ha något med dem att göra. Jimmie Åkesson var säkerligen inte kapabel till att diskutera HBT-frågor heller och drog till med lite Islam hit och invandring dit.

Jag skulle vilja se en debatt med Sverigedemokraterna där något som har med invandring att göra eller de andra partiernas "odemokratiska beteende" inte nämns en endaste gång. Lycka till.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7543255.ab
http://www.dn.se/nyheter/valet2010/sd-tappar-flest-ledamoter-i-kommunerna-1.1145671
http://www.expressen.se/1.2079760

Mer relevant läsning:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4469847.ab

fredag 30 juli 2010

Sevärt klipp #4

BARACK OBAMA BACK OFF.

Det här är pastor Martin Ssempa som är ordförande för någon form av anti-homosexuell organisation som heter National Task Force Against Homosexuality in Uganda. Försök att hålla er för skratt om ni kan.

onsdag 28 juli 2010

Malmömoderater ljuger om invandringsstatistik

Syndsvenskan skrev den 23 Juli om att Moderaterna i Malmö hade lagt upp ett nytt kommunalt handlingsprogram.

Det är några saker som låter bra, medans andra får mig att fundera lite. De har i handlingsprogrammet skrivit att de säger nej till religiösa friskolor. Det fick mig att fundera och jag gick genast till Moderaternas hemsida för att se vad de anser om religiösa friskolor.

" Vi slår vakt om att varje barn ska ha möjlighet att gå i en bra skola, där de trivs och har vänner, där de får de bästa möjligheterna att utvecklas och når kunskapsmålen. Konfessionella friskolor som uppfyller kvalitetskraven, ger allsidig och saklig undervisning och är öppen för alla elever ska, liksom i dag, ha rätt till tillstånd och offentlig finansiering. Varje skola, oavsett inriktning eller huvudman, ska också kvalitetsgranskas regelbundet. "

Inte för att dra några slutsatser utan nu kör jag en ren gissning, kan skolor som möjligtvis undervisar Islam ha något med Malmömoderaternas nej till religiösa friskolor att göra?

Nu är jag inte en förespråkare för religiösa friskolor överhuvudtaget, utan tvärtom, men jag skulle gärna vilja veta orsaken till Malmömoderaternas motsättning.

Även att de kallar sig "det levande kulturarvets parti" får mig också att fundera. Det rimmar lite illa med att bland annat ta betalt för att gå på museum.

Vad Malmömoderaterna skrev om invandringen till Malmö:

"Malmö ska tillfälligt inte ta emot fler flyktingar och avtalet med Migrationsverket ska sägas upp."

Moderaten Lilian Gerleman i kommunstyrelsen blev intervjuad av Fria Tidningen och svarade så här:

"Men Lilian Gerleman tycker att Malmö tagit en för stor del av de flyktingar som kommer till Sverige.

– Naturligtvis ska vi ställa upp och vara solidariska. Men för att ta hand om de som vi redan har tagit emot behöver vi ett tillfälligt stopp, säger hon. Vi har tagit emot väldigt många, och det är väldigt ojämnt fördelat över landet. Det är svårt för Malmö att ta emot en så stor mängd.

Hur många handlar det om det senaste året?

– Nu har jag inte senaste siffrorna, men det var många. Man känner ute, även när man pratar med invandrare, att de inte får det stöd som de behöver.

Kan du säga vilken storleksordning det handlar om?

– Det är flera tusen, säger Lilian Gerleman."

Flera tusen, det låter väldigt mycket.

Fria Tidningen fortsätter med:

"Migrationsverkets statistik visar dock att Malmö bara tog emot 752 flyktingar under 2009. Per invånare är det färre än många andra svenska kommuner, inklusive Kristianstad, Kalmar, Växjö, Norrköping och Linköping. Nässjö med knappt 30 000 invånare tog emot 158 och Eskilstuna med knappt 100 000 invånare tog emot 429."

752 = flera tusen. De kanske ska ta och kolla med Migrationsverket innan de kastar statistik omkring sig och drar till med något som en annan sverigedemokrat, dock har vi sett tecken på lite högerpopulismflirtande från allianspartier förut. Behöver jag ens gå in på Vellinge?

Förresten, det har varit mycket ljug under den senare tiden. Valtider?


Bildens källa

http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1183683/Unga-ute-pa-kvallar-ska-kollas.html
http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/07/juli-25-2010-framgang-for-malmo.html
http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/07/juli-28-2010-moderaterna-ljuger-for-att.html
http://www.fria.nu/artikel/84668

Sevärt klipp #3

Möt Basil Marceaux, en republikan som siktar på att ta guvernörsposten i Tennessee.Vad är det han försöker få fram?

tisdag 27 juli 2010

Svenska trupper nämns i läckan


Det är ingen som missat de senaste dagarnas snackis, WikiLeaks stora läcka av 91 000 hemliga dokument. Ja ni läste rätt, 91 000 hemligstämplade dokument.

Kopierat från Svenska Dagbladet:

"2004

Den 25 februari 2004 dödades fem afghaner som jobbade för en svensk organisation. De hamnade i ett bakhåll några mil norr om Kabul, i provinsen Kapisa. Fordonet männen färdades i besköts och ingen överlevde.

Militären har i nuläget ingen information om händelsen.

2005

Ett svenskt fordon skadades i en kraftig explosion när en amerikansk styrka tillsammans med en patrull från ISAF befann utanför Kabul. Explosionen orsakades av en hemgjord landmina som var fäst på en cykel.

Svenska militären har i nuläget ingen information om händelsen.

2009

En olycka med dödlig utgång inträffade i Kabul när en militärkonvoj färdades genom staden. En civil kvinna försökte ta sig över gatan, men blev påkörd av ett fordon i konvojen. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhuset vid Kabuls flygplats, men hennes liv gick inte att rädda. Enligt rapporten ska föraren av fordonet vara svensk och tillhöra ingenjörstrupperna.

2009

En svensk konvoj besköts av motståndsmän när de befann sig i Char Bolak i provinsen Balkh, norra Afghanistan. Svenskarna attackerades med raketgevär men ingen skadades. Motståndsmännen flydde så fort elden besvarades.

Ingen rapport om händelsen har publicerats på svenska militärens hemsida.

2009

Den svenska och finska styrkan genomför en operation väster om Mazar-e-Sharif. Konvojen hamnar i eldöverfall och blir beskjutna med raketgevär och automateld av minst 10 motståndsmän. Svenskarna besvarar elden. Tre motståndsmän dödas. Sju skadade grips. Två svenska soldater skadades i striderna.

2009

En svensk-finsk patrull beskjuts med raketgevär och småkalibrig eld av 6 till 8 motståndsmän. Patrullen besvarar elden och kallar in flygunderstöd från amerikanerna, vilket fick motståndarna att fly platsen. Ingen soldat skadades vid attacken.

2007

En svensk konvoj som passerar genom centrala Mazar-e-Sharif angrips av en självmordsbombare på motorcykel. Motorcykel kör rakt in i det svenska fordonet, men studsar bort innan bomben exploderar. Svenskarna klarar sig oskadda men minst fem civila afghaner dödades i attacken.

2007

I en rapport från 2006 har en svensk styrka observerat en vit Toyota-pickup truck med flera raketgevär på flaket, bara 10 kilometer i från den amerikanska flygbasen Bagram, i Parwan-provinsen. Flygplatsen är oerhört strategiskt viktigt för de amerikanska styrkorna.

Vid den tidpunkten arbetade de svenska styrkorna med att avväpna en lokal krigsherre i området.

Vid upprepade tillfällen har svenska bombexperter kallats in för att undersöka och oskadligöra misstänkta sprängladdningar, även kallade IED, Improvised explosive device.

2007

Svenska bombexperter kallades in efter att några barn som försökte stjäla vattenmeloner upptäckte att det stack ut sladdar från skottkärran som frukterna låg på.

Skottkärran var placerad bara två meter i från en väg som används av ISAF-styrkorna för att transportera material och förnödenheter till trupperna.

Bomben var gömd under vattenmelonerna och kunde senare oskadligöras av de svenska bombexperterna."

Aftonbladet har en incident som Svenska Dagbladet inte hade med:

"30 maj 2005

Ett svenskt fordon skadas när en mina som sitter fast på en cykel detonerar. Soldaterna klarar sig oskadda.

Sent i går kväll var det, enligt Försvarsmakten, ännu oklart om dokumenten innehåller uppgifter som kan riskera säkerheten för svenska soldater. "

Märk då att det är några exempel. Fler incidenter kan dyka upp, med tanke på att det är 91 000 dokument. Sen så är det här mer bevis på att vi är i krig, något staten inte anser.

WikiLeaks grundare Julian Assange säger att det finns bevis på krigsförbrytelser i dokumenten. Något som inte förvånar mig. Vem vet hur många fångar som blivit torterade av amerikanska soldater och vakter. Vi såg exempel på det i Guantanamo Bay, hur fångar blev torterade och förnedrade.

Från Dagens Nyheter:

"Ett namn som nämns som möjlig läcka är Bradley Manning, den soldat som redan sitter häktad för att ha gett Wikileaks sitt hittills mest uppmärksammade material, en video där en helikopter skjuter människor på öppen gata i Irak. Videon spelas bland annat på Youtube där den kallas Collateral murder. Pentagon har inte förnekat att Manning kan vara inblandad."

Som 22 år gammal riskerar Bradley Manning 52 års fängelse. Kritiker kallar honom för förrädare, de som visar stöd för honom kallar honom hjälte. Jag personligen ställer mig på den sida som kallar honom för hjälte.

Alla dokument finns att läsa här för den som orkar


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7522768.ab
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svenska-styrkor-namns-i-de-hemliga-rapporterna_5042819.svd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7529154.ab
http://www.dn.se/nyheter/varlden/pentagon-jagar-wikilackan-1.1144146
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7531909.ab

söndag 25 juli 2010

Beatrice Ask ljuger

Nu ska vi skrämmas av Vänsterpartiets "drogliberala" politik. Beatrice Ask skriver i en artikel i Aftonbladet:

"Vänsterpartiet vill legalisera bruk av narkotika, något som kan få förödande konsekvenser om de rödgröna vinner valet, hävdar justitieminister Beatrice Ask. Bland annat vill V förbjuda polisen att drogtesta unga under 15 år."

Stämmer det Ask skriver?, vi kollar på Vänsterpartiets hemsida:

"Efter att lagrådet sagt nej till att polisen ska kunna tvinga barn under 15 år till drogtester förutsätter nu Lena Olsson, riksdagsledamot, V, justitieutskottet, att regeringen drar tillbaka förslaget.

- Barn under 15 år ska inte jagas som brottslingar, säger Lena Olsson. Vi i Vänsterpartiet oroas av regeringens omsvängning i synen på barn.

- Självklart ska barn som missbrukar narkotika få hjälp med hela sin livssituation. Men regeringens förslag handlar om att polisen ska kunna tvinga till drogtest utan att ha kontaktat socialtjänsten först. Lagrådet förklarar mycket övertygande att förslaget inte är proportionellt mot syftet."

Det hon siktat in sig på är en MOTION och motioner är något som dyker upp när politiker gör sitt jobb och lägger fram nya förslag. Motionen hon troligen riktade in sig på:

http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=1048:beka-knarket-inte-missbrukarna&catid=22:nyhet&Itemid=799

"Rapporten är framtagen av en arbetsgrupp i riksdagsgruppen med ledamöter från socialutskottet och justitieutskottet."

Men vem blir förvånad när Ask är i farten? hon är känd för att på senare tid komma med underliga uttalanden. Vi alla minns hur hon ville att MISSTÄNKTA sexköpare skulle få lila kuvert i brevlådan, samt hur hon ville att det ska bli svårare för journalister att granska ekonomiska förbrytare och POLITIKER.

Asks utspel om Vänsterpartiets ställning till droger är ren lögn.

http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=2655:regeringen-maste-dra-tillbaka-foerslag-om-drogtest-av-barn&catid=285:droger&Itemid=246
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article7510609.ab
http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=58360&a=646891&printerfriendly=true
http://stardustsblogg.blogspot.com/2010/07/fy-skams-beatrice-ask.html

lördag 24 juli 2010

Sevärt klipp #2En kort biografi om Nelson Mandela, som för 6 dagar sedan fyllde 92 år.

torsdag 22 juli 2010

Folkkär folkhemsrasist?


För en kort tid sedan så uttalade sig Andres Lokko att Bert Karlsson var orsaken till att han flyttade ifrån Sverige.

"Att en person som har legitimerat främlingsfientlighet med ett sådant eftertryck som han gjorde för bara 15–20 år sedan, blivit en folkkär farbror som gör program om skolmat på tv. Det är en tillräcklig orsak att flytta till ett annat land"

Han kanske överdriver orsaken till att lämna landet, då enligt mig det är lite si och så med att se en persons idioti som en orsak till att flytta till ett annat land. Det finns många idioter i det här landet, men Lokko har rätt i att Bert Karlsson har en rasistisk bakgrund, det stämmer till punkt och pricka.

Ny Demokrati startade Bert Karlsson tillsammans med Ian Wachtmeister som till skillnad från Karlsson inte direkt tonat ner sina åsikter så mycket som Karlsson har gjort. Fast Wachtmeister har visat stöd till Kristdemokraterna och Folkpartiet på senare tid. Ny Demokrati red på en högervåg och var väldigt högerpopulistiska, vi ser samma högervåg nu och partier som runt om i Europa använder samma högerpopulism. Här i Sverige kan man kalla Sverigedemokraterna för den nya tidens Ny Demokrati.

Bert Karlsson hade Ultima Thule på sitt skivbolag, ett band som inte hymlade med sina rasistiska åsikter förr i tiden, nu har de dock tagit avstånd från det och kör med att de bara är patrioter, det är en tunn gräns att balansera på. Bandet fick bidrag från Bevara Sverige Svenskt(som Sverigedemokraterna har grund i) och den här musiken spelades friskt i rasistiska och nationalistiska kretsar, om det gör det fortfarande vet jag inte. Bandet fick lämna Bert Karlssons skivbolag efter mycket kritik.

Bert Karlsson visade i bland annat programmet Välkomna nästan allihopa på SVT att han inte lämnat de gamla åsikterna helt och hållet. Hans agerande när han flyr från den sköne programledaren Musse Hasselvall är väldigt pinsamt att se på.

Det här med att Bert Karlsson är folkkär fast han haft/har väldigt tveksamma åsikter, fick mig att tänka på en annan som kommit med väldigt underliga uttal men som i princip är folkkär och det är Carola Häggkvist, sektmedlem som kommit med homofobiska kommentarer och skänker parfym till sitt fadderbarn som överlevde katastrofen i Haiti. Hon måste ha tagit någon form av pris i verklighetsfrånvarande. Ändå har hon hyllats i alla dessa år.

Andres Lokko undrade hur kan en främlingsfientlig farbror bli folkkär?

Är det för att Karlsson KAN vara rolig emellanåt?

Är det för att Karlsson har mycket pengar och makt och på så sätt har stort inflytande?

Är det för att Karlsson har mer eller mindre lämnat de åsikterna(dock dyker de ibland upp) bakom sig och blivit förlåten?

Är det för att Karlsson förväntas att komma med uttal och agera buffel i rutan och på så sätt dra uppmärksamhet till programmet?

Vad tror ni?


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article7493976.ab

söndag 18 juli 2010

Har Tolgfors fått lite tips av Karl Rove?

I en artikel på Aftonbladet skriven av Sten "Tomhylsan" Tolgfors, försöker han smutskasta Lars Ohly riktigt rejält och målar ut honom som en som går emot sitt eget parti, något Ohly inte gör. Vänsterpartiet har kvar sin ställning.

Jag vet inte om Tolgfors vet om det, men Vänsterpartiet likt Miljöpartiet är i ett sammarbete tillsammans med Socialdemokraterna, som kallas det rödgröna sammarbetet och kompromisser kommer det att bli, men det betyder inte att respektive parti lämnar de tidigare ställningarna. Det är som när de rödgröna gick med på betyg, de kompromissade och diskuterade tillsammans, men de har i grunden kvar sin ställning.

Efter att först hoppa på Ohly med falska påståenden, välkomnar han "Ohlys" åsikter, jag vet inte vad som snurrat till sig i Tolgfors huvud. Så han gör likt högern och kritiserar de rödgröna för att inte vara överens, men sen ska de rödgröna tydligen kritiseras när de just ÄR överens. Men det är ju valår och ett ganska smutsigt sådant, så då är det tydligen fritt fram att snurra till det lite hur som helst.

Förresten Tolgfors är mannen som anser att arbetslösa ungdomar ska jobba inom försvarsmakten, ja ni läste rätt, tydligen ska försvarsmakten vara arbetsmarknadspolitiskt. Jobbcoacherna jublar nog och ser nya tillfällen till att tjäna pengar på ungdomar som behöver jobb.

Detta samtidigt som internationell arbetsskyldighet inträder i försvaret.

Det här ger mig lite vibbar från USA, där en del arbetslösa blir i princip tvingade att gå med i armén, för att kunna få pengar, då det inte finns några jobb för dem. Med andra ord är det fattiga som slåss åt de rika, om det inte är ett perfekt exempel på ett klassamhälle, så vet jag inte vad som är det.

Det är bara att säga hej då till det folkliga och jämställda försvaret om det här går för långt.

Jag tycker iallfall att Tolgfors kör en stor pansarvagn och raserar ett väldigt stort glashus när han kallar Ohly för Nato-kramare, något "Tomhylsan" säkert är medveten om.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article7480862.ab

http://www.nyhetskanalen.se/1.1712731/2010/07/12/forsvaret_tvingar_personal_utomlands

http://www.expressen.se/debatt/1.2046044/sten-tolgfors-unga-ar-vinnarna-pa-nya-forsvaret

http://johannesc.wordpress.com/2010/07/17/att-ljuga-hor-val-till-nar-man-levererar-en-intetsagande-debattartikel-sten-tolgfors/

lördag 17 juli 2010

Sevärt klipp #1Mannen som talar är Michael Prysner, veteran från kriget i Irak och medlem i det amerikanska partiet som heter Party for Socialism and Liberation.

torsdag 15 juli 2010

Dickens, Dostojevskij och Zola.

Då jag har varit lite lat de senaste dagarna när det kommer till att skriva något, så kommer här en text jag skrev till en skoluppgift. Jag har skrivit några sådana här texter som kan vara kul att lägga upp och spara. Kom gärna med kritik eller tips på hur jag kan förbättra med mitt skrivande.


Dickens, Dostojevskij och Zola. Tre författare som verkade under samma tid och vars böcker som präglades av realismen och naturalismen vi fortfarande läser om än idag.

Realisten Charles Dickens föddes den 7 februari 1812 i Portsmouth, en hamnstad i England. Hans familj flyttade efter 10 år till London. Charles Dickens böcker, speciellt "Oliver Twist" visar en bild av samhällets fattiga delar på ett sätt som han säkert såg mycket av själv, då hans far hamnade i finansiella problem och familjen blev utblottade. Familjen fick tack vare skulderna sitta i ett fängelse där just skuldsatta människor fick spendera tiden och Dickens fick jobba som barnarbetare för att kunna betala skulder och för att familjen skulle kunna köpa mat. Han lyckades komma ur det här och fick senare jobb som reporter.

1833 skrev Charles Dickens sin första berättelse som hade titeln "A Dinner at Poplar Walk", som publicerades i "Monthly Magazine", en tidskrift i London. En av det första berättelserna han skrev var "Pickwickklubben", utgiven 1836. År 1838 kom den första utgåvan av hans mest välkända bok den nämnda "Oliver Twist", som handlar om den lilla pojken Oliver som lever i fattigdom sedan barnsben. Charles Dickens dog den 9 juni 1870.

Naturalisten Fjodor Dostojevskij föddes den 11 november 1821 i Moskva. 1837 medans Dickens var i full gång med att skriva böcker, så började Dostojevskij att studera på militärhögskola. 1844 hoppade han av skolan och tog sina första steg till att bli författare. Hans första roman "Arma människor", publicierades år 1846.

Dostojevskij led av epilepsi och det använde han i flera av hans böcker, bland annat i romanen "Idioten", där en av karaktärerna led just av detsamma. Den 23 april 1849 arresterades Dostojevskij efter att ha deltagit i en socialistisk studiecirkel och var nära att bli avrättad, men benådes i sista stund. Han satt fyra år i fångläger och var landsförvisad till 1859. Under 16 år som följde var under polisbevakning för att han inte skulle besöka några socialistiska möten eller studiecirklar. Fjodor Dostojevskij dog den 9 februari 1881.

Naturalisten Emile Zola föddes i Paris den 2 april 1840. Hans far dog när Emile var 7 år. Hans änka till mor hade planer på att han skulle utbilda sig till advokat, men han klarade inte den slutgiltliga examinationen. Tidigt i hans författarkarriär skrev han många små berättelser och dikter. Den första novellen han skrev som hade titel "La confession de Claude" kom ut 1865.

År 1885 kom Zolas välkända "Den stora gruvstrejken", boken om gruvarbetarna som gjorde uppror. Han var mycket noggrann med att studera miljöerna inför denna bok, likt han gjorde inför flera andra böcker han skrev. Säkerligen för att få en sådan realistisk bild som möjligt. Emile Zola dog den 29 september 1902.

Skulle jag spendera tid med någon av dessa herrar i nutiden, så skulle valet bli Charles Dickens. Det skulle vara intressant att åka runt på en resa med honom runt världen och se hur fattigdomen i länder är idag. Det skulle vara intressant då författarna fortfarande idag kan säga oss någon om de fattigas tillvaro, både förr i världen och idag. Man undrar ju om vi inte har samma samhälle då som nu, visserligen inte en sådan extrem klyfta mellan fattig och rik nu som då, men i många andra länder är det möjligtvis fortfarande en sådan stor skillnad som man kan läsa om i böckerna.

Så länge den styrande makten och de mest välbärgade strävar efter att utöka sin egen makt och förmögenhet, komer fattigdom att alltid finnas kvar. Man undrar vad Dostojevskij, Dickens, Zola och andra realister och naturalister som verkade då, skulle tycka om världen idag.


http://sv.wikipedia.org/wiki/Fjodor_Dostojevskij
http://sv.wikipedia.org/wiki/Charles_Dickens
http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%89mile_Zola

tisdag 13 juli 2010

Homofobi ute i Europa


I Österrike har ett homosexuellt par nyligen fått avslag på sin begäran att få gifta sig. År 2002 ANSÖKTE de och i år fick de avslag.

En Kristdemokrat vid namn Lennart Sacrédeus kommenterar händelsen:

"Det här innebär att man inte kan åberopa mänskliga rättigheter och europeisk jurisdiktion för att trycka på andras länders lagstiftning. Inte heller kan man använda jurisdiktionen för att ens egen relation ska räknas som äktenskap i ett land med annan lagstiftning än exempelvis den svenska"

Den samme Lennart Sacrédeus som anser att könsneutrala äktenskap kommer slutligen leda till att tidelag och pedofili kommer att bli accepterat. Tja i väldigt tokliberala kretsar kanske det redan är det, men hans uttalande fick mig direkt att tänka på en annan ultrakonservativ person. Den jag kom att tänka på är Sverigedemokraternas Björn Söder. Ett uttalande från honom:

"Vad är det som säger att den sk normaliseringen slutar med att homo-, bi- och transpersoner (hbt-personer) skall "normaliseras"? Varför inte personer som begår tidelag (sex med djur) eller pedofili (sex med underåriga)? Dessa sexuella avarter är inte normala och kommer aldrig att vara normala. Normalt är det som vi människor är skapta för, det vill säga att kunna få avkomma och föra släktträdet vidare."

Det är inte konstigt att Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna slåss om samma väljare, samt att man ser avhopp från den ena sidan till den andra.

"Inom EU har sex länder legaliserat äktenskap mellan samkönade par och tio länder registrerar partnerskap, som ofta har samma legala status som äktenskap. Senast i raden av länder med könsneutral äktenskapsbalk är Island där den nya lagen infördes på söndagen. Samma dag vigdes landets statsminister Jóhanna Sigurðardóttir med hustrun Jónína Leósdóttir."

EU smyger in ett Lissabonfördrag och andra grejer, exempelvis något som heter Anti-Counterfeiting Trade Agreement som förhandlas fram i smyg, som vi inte får folkomrösta om. Varför kan de inte då göra samma sak med könsneutrala äktenskap?

En orsak kan vara att de som bestämmer är själva konservativa skrällen. Vi har gått fram i utvecklingen här i Sverige då vi införde könsneutrala äktenskap(något Kristdemokraterna röstade emot), när utvecklas resten av Europa?


http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/07/juli-12-2010-kd-vill-motarbeta.html
http://www.europaportalen.se/2010/06/aktenskap-ingen-mansklig-rattighet
http://www.europaportalen.se/2010/07/kd-anvander-eu-dom-for-att-sprida-homoforakt
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=1983315
http://expo.se/2007/48_2020.html

söndag 11 juli 2010

Kvinnor är för mesiga

Jag såg igår på TV4 Play en debatt med Gudrun Schyman och Maria Abrahamsson, där det som var på tapeten var det feministiska pengabål som ingen av oss har missat.

Helt plötsligt kommer Abrahamsson med ett uttal som var så sanslöst korkat.

Maria Abrahamsson anser att orsaken att kvinnor har sämre löner än män är att kvinnor är sämre än män när de kommer till att förhandla om löneförhöjningar. Hennes lösning på löneklyftan är att kvinnorna måste tuffa till sig. Ja ni läste rätt.

Personligen ser jag Abrahamsson som urtypen av konservativ borgartant, jämställdhet ligger inte högt hos henne direkt. När jag såg debatten började jag direkt tänka på ett gammalt avsnitt av SVT:s Debatt där hon jämförde genusfrågor med marxism.

Jag anser att det var ett genidrag av FI att bränna hundra tusen. Säkert den minsta kostnaden i jämförelse med de största partierna för mest uppmärksamhet, både negativ och positiv, det som kvarstår är att de fick stor fokus och snacket började gå så att säga. Gudrun Schyman har gjort bra ifrån sig i varenda debatt på tv och jag tror personligen att rösterna på FI kommer att öka i det kommande valet.

Kritiker till pengabålet ansåg att man kunde skänka pengarna till Frälsningsarmén eller något annat. Visst, men det skulle inte ha gett samma genomslagskraft och i det hela skulle den summan vara en droppe i havet.

En sak jag undrar är hur mycket den flödande spriten kostade under almedalsveckan?
Tänk om man kunde ha skippat all sprit och lagt den summan på välgörenhet, eller skänka intäkterna i efterhand till exempelvis Frälsningsarmén som det var snack om.

Men nu vet ni det tjejer som läser det här, sluta mesa och börja att tuffa till er i löneförhandlingar, det är på så sätt vi når jämställda löner.


http://www.tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1710862

fredag 9 juli 2010

En liten glimt av mini-USA

För ett tag sedan nekades en ung kvinna livsviktiga medicin, bara för att hon hade betalningsanmärkningar. Apoteket som nekade henne är Medstop, ägt av ett riskkapitalbolag.

Vi ser liknande händelser i USA där alltför sjuka nekas försäkringar. Orsaken är att företaget måste gå med vinst och deras vinstintresse är det som står högst upp på agendan.

"Varken hon eller andra berörda kunder har på förhand informerats om att apotekskedjan valt att ompröva kreditvärdigheten hos kunderna."

Alliansen anser säkert att sådana här händelser är helt okej i deras mål att bygga mini-USA. Det är trots allt något som inträffar i och med en liknande privatisering.

I den andra artikeln kommenterar Johan Wallér från branschorganisationen Sveriges apoteksförening.

"Det här har blivit en effekt av omregleringen som ingen riktigt tänkt på"

Det kan ju vara bra att tänka igenom saker och gå igenom det till punkt och pricka, innan man omreglerar. Men vi ser ju hur Alliansen hetsar fram privatiseringar hit och dit, vad är näst på tur?

Min egen gissning är Systembolaget. I jakten på att bli mini-USA måste nästa steg bli att vi ska kunna köpa sprit på OKQ8 och Preem.


http://www.ystadsallehanda.se/skurup/article1098952/Nekades-livsviktig-medicin-paring-nya-apoteket.html

http://www.ystadsallehanda.se/skurup/article1146407/Just-nu-raringder-lite-anarki-paring-marknaden.html

onsdag 7 juli 2010

Solveig Ternström byter sida

Ännu ett bakslag för Centerpartiet.

Solveig Ternström som har varit kärnkraftsmotståndare sedan 70-talet, lämnade idag Centerpartiet. Hon känner sig sviken och påpekar att Moderaterna och Folkpartiet styr allt.

"Jag vill stödja Mona. Jag vill stödja dem som tänker riva upp lagen. Och den bekräftelsen har jag fått."

"Tänker du jobba aktivt för Socialdemokraterna? "

"Ja, inför valet åtminstone. Och för Miljöpartiet. Jag vill stödja den koalitionen."

Centerpartiet som har varit ett parti som varit kärnkraftsmotståndare en gång i tiden och har haft en grön profil, har blivit Stureplanspartiet. Nyliberalismens klor har grabbat tag om Centerpartiet och successivt förvandlat partiet till Moderaternas nickedockor.

Samtidigt blir de Rödgröna påhoppade för att inte vara överens om saker. Men att INTE vara överens är positivt, då ett parti inte kör över alla andra. Kompromisser kommer alltid med ett sammarbete och just kompromisser är något som inträffar hos de Rödgröna, men i Alliansen är kompromisserna så att Moderaterna bestämmer och de andra partierna i Alliansen lyder.

Jag hoppas att samma sak inte inträffar med de Rödgröna om de vinner valet. Jag vill inte att Socialdemokraterna agerar likt Moderaterna har gjort. Dock tror jag inte det kommer att inträffa, sammarbetet i de Rödgröna ser annorlunda ut.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7428224.ab

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article7427963.ab

söndag 4 juli 2010

Konservativ boogie woogie

Kristdemokraterna propagerar för fullt och till deras riksting de har haft under några dagar, de bjöd även in Abd al Haqq Kielan, före detta Leif Karlsson.
Mannen som har kommit med kommentarer så som:

"Det är tveksamt om kvinnor bör ha rätt till ett eget socialt liv utanför hemmet"

"Jag förstår inte Sverige och dess lagar. Det är okej att homosexuella gifter sig men det är inte tillåtet att ha fyra fruar. Jag har synnerligen svårt att förstå homoäktenskap"

"Ett liv går inte ut på att ha ett jobb och tjäna pengar. Syftet med livet är att dyrka Gud. Om man söker en tryggad ekonomisk ställning är det okej om en kvinna vill arbeta. Enligt islam tillfaller kvinnans lön henne själv. Men en muslimsk kvinna har inget emot att inte arbeta om hon är starkt troende. Mannen är ute och sliter och släpar och det är kvinnan som sköter hemmet"

"Män och kvinnor har olika roller, men är lika inför Gud. Kvinnan är jämlik mannen inom islam. Där är hemmet kvinnans territorium sedan 600-talet och det är hon som bestämmer. Även i Sverige visar statistiken att svenska kvinnor är de som sköter hemmet"

"Kvinnan ska sköta familjen på alla sätt utom när det gäller försörjningen. Den tar mannen hand om. Äktenskapet inom islam är inte baserat på kärlek. Hur ska man kunna bli kär när kvinnan alltid slår ned blicken hela tiden i kontakter med det manliga könet?"

"Kvinnan har inte rätt att ingå äktenskap på eget initiativ, det är pappan, brodern eller någon annan manlig anhörig som bestämmer vem hon ska gifta sig med"

"Om kvinnan vill besöka muslimska väninnor går det bra, men om mannen säger nej, så är det nej"

Varför bjuder Kristdemokraterna in den här idioten till deras riksting?
varför ens ha med honom i deras propaganda överhuvudtaget?

En annan grej som Kristdemokraterna propagerar för är att politiker inte ska gå in och styra människors liv och inte stå i vägen för individen, då individen ska fatta sina egna beslut.
Är det bara jag som får vibbar av USA:s Republikaner när jag hör Kristdemokraternas tugg?
Det är abortmotstånd(bland annat ville de registrera kvinnor som genomgår en abort), kärnfamiljssnack och frihetssnack.

En tid tillbaka skrev Kristdemokraten Ebba Busch i Expressen att hon inte tycker man ska ge gratis kondomer till ungdomar och kör det vanliga tugget med att staten inte ska bestämma. Men hon kommer INTE med någon lösning alls, hon klagar och klankar ner på vänsterliberala politiker, vilka partier som är vänsterliberala i sverige undrar jag verkligen.

Så helt enkelt anser Kristdemokraterna att staten ska inte lägga sig i privatpersoners liv.

Hur var det nu med att registrera kvinnor som genomgår en abort?

Hur var det nu med abortmotståndet helt generellt, ska inte kvinnan få välja en abort själv?

Hur var det nu med den negativa inställning till homoäktenskap?(där de i vanlig ordning blev överkörda av dem andra Allianspartierna)

Hur var det nu med att tvångssterilisera de som genomgår ett könsbyte?

Hur var det nu med att vara för filmcensur, folk kan inte välja själva vad de ska få se på?

Hur var det nu med den generella homofobin som genomsyrar var och varannan partimedlem?

Hur var det nu med domstolsplikten de vill införa?

Att inte lägga sig i folks privatliv och inte använda tvång var det ja.http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/07/juli-3-2010-kristdemokraterna-tar-stod.html

fredag 2 juli 2010

Monarki eller republik

Jag vill ha bort monarkin här i landet då jag anser att man i ett demokratiskt samhälle som vi lever i ska rörsta fram ett folkvalt styre, men jag vill inte heller ha en president, då det blir alltför stor fokus på personen i sig. Det är ett partis politik som det ska vara fokus på.

Jag vill inte ha personval likt USA där kandidaterna i princip måste säga sådant som väljarna vill höra, och det värsta av allt, att hela tiden hålla uppe en illusion om att man är perfekt.

Ett exempel är det jag skrev om i förra inlägget om hur Obama utmålas som en kommunist av white trash/redneckväljarna, bara för att partiet vill minska mängden av vapen som finns i USA.

En annan sak på detta tema är hur det är politiskt självmord i USA om en kandidat går ut med att han inte är troende. Att säga att man tror på att dinosaurier och människor levde samtidigt är inga problem, då har man "good faith" som det heter, och är sedd rent allmänt som en bra människa med goda värderingar.

Ett system som är likvärdigt det vi har, fast utan monarki, är det jag vill ha just nu.

Vad vill ni läsare ha?

torsdag 1 juli 2010

Pang pang, Lucky Luke

I Chicago i måndags rev de upp en lag avsedd att minska på vapen. Vapenlobbyn i USA jublar över att ha vunnit en liten strid mot "kommunisten" Barack Obama.

Samma dag sköts ett par män ihjäl i Texas på grund av ett bråk om en fotbollsmatch.

"USA Två män sköts ihjäl i Texas efter ett bråk om en match i VM. Enligt polisen var fyra män inblandade i en hetsig diskussion om VM, varpå en av männen hämtade ett vapen i sin bil och sköt två män. Det rapporterar TT." - SVT.se

"90 miljoner amerikaner innehar de 200 miljoner skjutvapen som finns i landet och varje dag beräknas 80 personer bli ihjälskjutna, varav 35 är mord."

Den amerikanska vapenindoktrineringen är både fascinerande och skrämmande på en och samma gång. När föräldrar vars barn stulit ett vapen och råkat skjuta ihjäl en kamrat eller ett syskon går fria, är det något som är väldigt fel.

Lyssna gärna på: http://sverigesradio.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=2322449&BroadcastDate=&IsBlock=

http://svt.se/2.22584/1.2059297/vapenrattigheter_vidgas_i_usa?lid=senasteNytt_275227