tisdag 29 juni 2010

Pennywise misslyckas


3 miljoner spänn la Centerpartiet på sin clownkampanj. Cirkusen.com fick in totalt 5 stycken CV och ingen av dessa ungdomar fick något jobb. Något säger mig att det redan är ungdomar som är medlemmar i CUF som la upp dem, sen kanske någon lättlurad stackare ramlade in på sidan och tyckte det lät som en bra grej.

"Välkommen till en snyggare, smartare och mer kreativ arbetsförmedling. CUF anser att arbetsmarknaden måste förändras i grunden. Vi vill bidra till detta genom att visa att privata initiativ fungerar. Detta är vårt initiativ. Lägg upp ditt video-CV och visa att det går."

Snyggare arbetsförmedling, vad är en snyggare arbetsförmedling egentligen? Smartare och mer kreativ, visst att lägga upp CV som ett videoklipp är ganska kreativt, men vad är just smartare med det här?

Något privata initiativ fungerade inte här och inte heller med Alliansens stora satsning på jobbcoacher som kostar totalt nära 3 miljarder kronor. Folkpartiets Camilla Lindberg kanske har lösningen på det här, hon vill legalisera bordeller. Då kan ju de arbetslösa ungdomarna/invandrare jobba på bordell och bli entrepenörer i bordellbranschen, problemet löst!

3 miljoner spänn... de gröna näsorna som nu har lagts på hyllan var nog väldigt dyra.


SSU tackar för Centerpartiets clownkampanj:

http://www.jytteguteland.se/2010/06/11/ssu-tackar-cuf-for-stodkampanj/

http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/06/juni-28-2010-cufs-arbetsformedling-inga.html

söndag 27 juni 2010

Storbritaniens trupper åker hem

Storbritaniens premiärminister David Cameron gick under G8 mötet ut med att Storbritaniens trupper kommer att dras tillbaka till 2015, före nästa val.

"Vi kan inte stanna i ytterligare fem år när vi redan varit där i nio."

Det är ganska otroligt att denna kommentar kommer från en konservativ mun. Men han säger även att han vill att Storbritanien ska ha en lång tids sammarbete med afghanerna även när Storbritaniens trupper åkt hem, genom att utbilda afghanska soldater och annan hjälp. Dock verkar det vettigast att göra, än att med en stor truppnärvaro fortsätta ett krig som har misslyckats, en orsak är att afghanerna inte vill ha utländska trupper där.

Bland annat har trupper från Nederländerna lämnat. Några trupper från Finland har lämnat. Vänsterpartiet och Miljöpartiet vill kalla hem alla svenska soldater. Men Vänsterpartiet är hårdare på den linjen och är det enda riksdagspartiet som inte vill utöka den svenska truppstyrkan. Socialdemokraterna med Urban Ahlin i täten säger dock nej till Vänsterpartiets krav på att sätta en slutdatum.

Med det rödgröna sammarbetet kommer kompromisser. Det blir inte bättre av att folk som är högerflörtare finns med i det rödgröna sammarbetet.


http://www.dn.se/ekonomi/g8-lander-vill-lamna-afghanistan-1.1128699

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/rodgrona-tror-pa-enighet-om-afghanistan-1.1127754

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/s-nej-till-slutdatum-om-afghanistan-1.1128737

fredag 25 juni 2010

Ordförande i Svenska Hamnarbetarförbundet hotad

Just nu strejkar Svenska Hamnarbetarförbundet genom att sätta upp en blockad för Israeliska varor. Blockaden omfattar alla svenska hamnar. Den startade natten till onsdag och avslutas den 29 juni. Även i USA har ett Israeliskt fartyg blivit stoppat.

"Syftet är att förmå Israel att ta bort blockaden mot Gaza och att få fram en oberoende utredning om vad som hände under Ship to Gaza."

Värt att nämna är att viktig medicinsk utrustning inte utsätts för blockad.

Ordförande Björn A Borg blev hotad via brev på grund av det här. Trots det fortsätter blockaden.

Israellobbyn kritiserar det här förstås och lika säkert som amen i kyrkan drar de Hamas-kortet och säger att det här är för att stödja Hamas.

Borgarnas stövelslickare även kallat Fria Moderata Studentförbundet erbjuder sig att arbeta istället för de strejkande, samma gamla fackförakt som de alltid haft visar sig även här. De har synen att Hamas är orsaken till att folk i Gaza lider. De vill även göra ordet svartfot till en positivt begrepp.

Om dessa ungdomar kommer vilja jobba som hamnarbetare gratis, eller för en halv lön som ungdomar ska ha om Folkpartiets Jan Björklund får bestämma, förtäljer inte historien.


http://www.gp.se/ekonomi/1.397122-fackbasen-hotad-efter-hamnblockad

http://www.hamn.nu/nyheter/217-fragot-och-svar-om-hamnarbetarfoerbundets-blockad-av-gods-till-och-fran-israel.html

torsdag 24 juni 2010

Artister som kan avgöra valet!

Så skrev Metro som rubrik och hade en stor bild på Linda Bengtzing, densamme fick även vara med på bild på tidningens framsida, tillsammans med vår kära gaphals, ni vet vem jag menar.

Artister som kan avgöra valet... Jag kanske underskattar artisternas genomslagskraft på att locka väljare till sina respektiva partier, när jag säger att jag inte tror det kommer göra alltför stor skillnad?

Artister som stöder partier som är till vänster, som exempelvis Mikael Wiehe, den redan inbitne lyssnar möjligtvis på den honom redan. Visst några ungdomar kanske tar till sig det han vill säga med sin musik, förhoppningsvis.

Sen så är ju artister som stöder partier åt vänster bättre artister. De har alltid varit det och kommer alltid vara det.

Gör en liten gissning här och gissar på vad för väljare Linda Bengtzing möjligtvis kan dra till Centerpartiet:Det förstås om inte Kristdemokraterna har snott dem redan.

tisdag 22 juni 2010

Antaganden är fakta

Sveriges Radio skrev om en sverigedemokrat vid namn Adam Marttinen som anklagar Socialdemokraterna för att ha ex-nazister på deras listor. Han hävdar även att det är vanligare att socialdemokrater och moderater är aktiva på högerextrema internetforum än sverigedemokrater.

Nu vet jag inte vilka forum han har kollat på, men jag tipsar om att han kan kolla in Flashback, Ungsvensk och Nordisk och jämföra hur många sverigedemokrater det finns där med hur många socialdemokrater och moderater som finns där, sen kan han ju komma tillbaka med sitt antagande.

En person Marttinen pekade ut var en avhoppad nazist, som lämnat det livet bakom sig och har bland annat blivit hotad av forna nazistiska partimedlemmar.

Det jag frågar Marttinen är då: Är det bara okej för en sverigedemokrat att inte vilja förknippas med nazism och lämna nazism bakom sig, men inte för någon annan i något annat parti?


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=3799101

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=3797519

söndag 20 juni 2010

Miljöpartiet kanske borde byta logotyp?


Om Maud Olofsson fick bestämma.

I Rapport intervjuades hon och kritiserade Miljöpartiet för att inte vara liberala. Hon kanske har missat att Miljöpartiet är socialliberala, och på sina håll i vissa kommuner sammarbetar de faktiskt med Alliansen. Åt andra sidan kanske hon inte vet att hennes eget parti också har sammarbetat med Socialdemokraterna ett par gånger tidigare.

Är Maud avundsjuk?, det är ju inte Miljöpartiet som har tappat en busslast med röster, utan tvärtom. Miljöpartiet växer sig starkt hos ungdomar. Medans Centerpartiets ungdomar går runt med gröna clownnäsor och klagar på facket.

Maud Olofsson säger även att det finns två gröna partier. Personligen tycker jag att en utökad valjakt, säljakt, vargjakt och satsning på kärnkraft rimmar illa med att vara ett grönt parti. Men det är ju klart Centerpartiet har ju blivit Stureplanscentern och måste anpassa sig efter nyliberalism, så skit i miljön och kör på tillväxt, det är ju det som gäller. Hylla Kinas tillväxt ska man också göra, ej att glömma.

Kul för Maud Olofsson att hon vet så väl precis hur en liberal ska vara. Märk även hur hon tänder till direkt och blir den där Maud vi alla gillar. Den Maud som inte kan diskutera i normal ton, utan måste höja rösten för att låta mer övertygande.

Här kommer en liten lista på vad man ska göra för att debattera som Maud Olofsson:

Höj rösten.
På med skygglappar och ignorera allt fakta eller argument som den man diskuterar med lägger fram.
Höj rösten lite till.
Avbryt den andra.
Höj rösten ännu mer för att försöka övertyga den andra och även sig själv att det är man själv som har rätt.

Miljöpartiet är värre än kommunister och det är sanning, för Maud Olofsson har sagt så.

http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/06/juni-20-2010-centerpartiet-bittrare.html

lördag 19 juni 2010

Hemliga byrån


Sydöstran skriver idag att femklövern i Karlskrona slöt ett hemligt avtal med Sverigedemokraterna. Det avslöjar en avhoppad Folkpartist vid namn Mikael Lejdeby. Avtalet skulle ge femklövern majoritet i viktiga frågor och det var just orsaken till att han hoppade av.

Femklövern i Karlskrona består av Moderaterna, Folkpartiet, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Miljöpartiet. Personligen inväntar jag någon form av uttalande från Miljöpartiet angående det här och att vi får reda på hela avtalets innehåll.

Men det kommer säkert att vara dödstyst.

http://www.sydostran.se/index.87009---1.html

fredag 18 juni 2010

Röde Varg hälsar er läsare välkomna!


I min Grand Opening av bloggen, så välkomnar jag er med en text jag skrev till ett skolarbete.


Svarta Nejlikan

Gustaf Harald Edelstam föddes i Stockholm den 17 mars 1913. 1939 tog han juristexamen och fick strax därpå jobb hos Utrikesdepartementet. Under andra världskriget tjänstgjorde han i Berlin 1941 och i Oslo 1942-1944.

Det var just under hans tjänstgöring i det ockuperade Norge han blev kallad "Svarta Nejlikan", då han räddade livet på hundratals norska motståndsmän och judar. Det var när han fungerade som en kontaktlänk mellan tyskarna och den norska motståndsrörelsen han fick namnet. Bland annat skyddade han förföljda motståndsmän i sitt hem. Han flydde från Norge efter att ha blivit varnad om att Gestapo var honom på spåren.

År 1972 blev Edelstam ambassadör i Chiles huvudstad. Innan dess hade han tjänstgjort i Haag, Warszawa, Stockholm, Wien, Istanbul, Djakarta och Guatemala. Efter Chile jobbade han i Alger.

Som ambassadör i Chile räddade Edelstam mer än 1000 människor, då han under militärkuppen 1973 genomförde flera stora handlingar. I en incident bevittnade han hur den kubanska ambassaden, som låg i näheten av den svenska, höll på att bli belägrad av Pinochets militärjunta. De skickade in pansarvagnar och skottlossning utbröt.

Edelstam tog tag i en svensk flagga och steg ut framför militärjuntan. Efter förhandlingar med militärjuntan evakuerades den kubanska personalen och blev beskyddade av Edelstam, likaså många latinamerikanska flyktingar som gömde sig i ambassaderna, där de kunde känna sig säkra.

Dagen efter lyckades Edelstam rädda 54 uruguayaner som skulle bli avrättade, genom att förhandla med en major som gick med på att släppa fångarna. Nästa dag blev majoren själv avrättad för att ha hjälpt Edelstam.

Edelstam överlevde senare ett mordförsök som inträffade en natt, där han blev attackerad av skottsalvor. En tid efter det utvisades han från Chile. Många på Utrikesdepartementet ogillade hans agerande, då han hade ringt direkt till Olof Palme för att få klartecken att skydda den kubanska ambassaden. Detta ogillande låg säkert bakom att han fick jobba i Alger efter Chile.

Harald Edelstam gick bort i cancer den 16 apil 1989. I Latinamerika är han fortfarande hyllad som en hjälte. En person som räddade så många människor med fredliga metoder, förtjänar att bli hyllad som hjälte även här.